Ordincija Dr Lolin

All on 6 zubni implanti

 

All on 6 procedura predstavlja ugradnju šest implantata u gornju ili donju vilicu i fiksiranje zuba preko tih implantata pomoću šrafa. Na taj način pacijent dobija fiksne zube preko implantata, koji se ne vade iz usta. U vilici u kojoj se prmenjuje all on six procedura ne može ostati ni jedan pacijentov zub

12 zuba preko samo 6 implantata

Fiksni zubi za 5 dana

Visok estetski rezultat

Lokalna anestezija

Najbolje rešenje za bezubu vilicu

Tehnika all on 6 indikovana je kada je potrebno izvaditi sve preostale zube iz vilice i postoji dovoljno kosti za ugradnju 6 implantata, ili kada pacijent već nema nijedan svoj zub i nosi totalne proteze koje mu ne odgovaraju.

All on six je zlatni standard u stomatologiji

Kada nam se jave pacijenti sa bezubim vilicama i žele da imaju fiksne zube najčešće preporučujemo ugradnju šest implantata. tj all on 6 proceduru. To je zlatni standard. Najbolji prenos pritiska žvakanja je preko šest implantata, jer imamo dovoljnu čvrstinu da napravimo zube od svih raspoloživih materijala, uključujući i metalokeramiku, koja je najteža.

Novi zubi za pet dana

Vađenje svih preostalih zuba i ugradnja šest implantata obavlja se tokom jedne posete u lokalnoj anesteziji. Ukoliko ima dovoljono kosti i ako su implanti dovoljno stegnuti pravimo fiksne privremene zube. Tako da za pet dana pacijent napušta Novi Sad sa šest implantata i privremenim zubima koji su fiksirani preko implantata, ne vade se iz usta.

Sinus-lift i all on 6

U slučajevima gde je kost izuzetno tanka tj. gde je šupljina sinusa velika radimo sinus lift tehniku. I tada pacijent može da dobije šest implantata u gornjoj vilici. Tokom jedne posete vadimo preostale zube iz gornje vilice, otvaramo sinuse, podižemo sluznicu, ubacujemo veštačku kost i implantate. Posle sinus lifta i ugradnje implantata potrebno je čekati šest meseci do izrade stalnih zuba.

Napominjeno da u ovom slučaju implanti nisu jako stegnuti, pa nije moguće praviti fiksne privremene zube. Pacijent mora nositi totalnu protezu, koja se izrašuje tek petnaestak dana nakon operacije. Tek kada implanti srastu sa kosi moguće je praviti stalne zube na implantatima, na isti način I od istih materijala kao kod tehnike bez sinus lifta.

Pet koraka za all on 6

Kontaktirajte nas! - korak 1

Najbolje je da nas pozovete putem Viber-a ili WhatsApp-a aplikacija na broj 062 84 83 016 ili da nam pišete na mejl: [email protected]. Objasnićemo Vam sve u vezi sa all on six tehnikom, organizacijom putovanja i smeštaja.

All on 6 cena na osnovu stanja zuba - korak 2

Pošaljite nam panoramski snimak gornje i donje vilice, putem mejla, Facebook-a ili Viber i WhatsApp-a. Moguće je poslati i 3D snimak preko wetransfera, ukoliko snimak posedujete. Ako u ustima imate svojih prirodnih zuba slikajte ih telefonom, pa pošaljite i te fotografije. Na osnovi svih tih podataka možemo vam poslati preciznu ponudu za vaš slučaj – cenu vađenja zuba, ugradnju implantata i izradu privremenih zuba.

Besplatan smeštaj - korak 3

Ukoliko se odlučite za all on 6 tehniku obezbeđujemo vam besplatan smeštaj. Potrebno je samo da rezervišete mesto na vreme. Biće vam dostupan I besplatan parking ukoliko je potrebno. Pri prvom dolasku imaćete razgovor sa oralnim hirurgom i obavićemo 3D snimanje zuba.

Vađenje zuba, ugradnja implantata i privremeni zubi - korak 4

Zubi se vade tokom jedne posete u lokalnoj anesteziji, a potom se uzimaju otisci za privremene zube. Posle ugradnje implantata nema velikih bolova. Tablete protiv bolova pacijenti uzimaju samo prvi dan, a sutradan im uglavnom nisu potrebne. Otok se uvek pojavljuje i traje tri do četiri dana. Zato je potrebno da pacijent miruje i hladi ga. Prilikom ove prve posete Novom Sadu ne treba planirati turističke izlete. Taj deo može da se obavi kada pacijent dođe drugi put kod nas, da radimo definitivne zube.

Za izradu privremenih zuba potrebno je pet dana. To znači da svih pet dana morate boraviti kod nas u Novom Sadu ili u blizini ako imate svoj smeštaj. Potrebno je da dolazite u ordinacju više puta posle ugradnje implantata. Samo tako možemo napraviti privremene zube koji će estetski biti lepi i ličiti na stalne zube, koje ćemo raditi za četiri meseca. Ukoliko niste u mogućnosti da dođete za četiri meseca neće biti nikakvih problema, jer privremeni zubi mogu da izdrže i duže od godinu dana, ali samo ukoliko perfektno održavate oralnu higijenu.

Izrada definitivnih all on 6 zuba - korak 5

Za izrada definitvnih zuba preko implantata all on 6 tehnikom potrebno je čekati tri do četiri meseca, ili pola godine ako je rađen sinus lift. Vreme potrebno za izradu stalnih zuba je od 10 do 15 dana.

All on 6 cena i vrste zuba na implantatima:

Ugradnja 6 implantata Neodent
2100€
Suprastruktura (abatment) na Neodent implantima (6)
330€

Cena po abatmentu 55€

Ugradnja 6 implantata Straumann
3600 €
Suprastruktura (abatment) na Straumann implantima (6)
720€

Cena po abatmentu 120€

Sinus lift sa ubacivanjem veštačke kosti
700 - 1000 €
Izrada fiksnih privremenih zuba za jednu vilicu
500 €

Cena može biti viša ukoliko pacijent ima svojih zuba za vađenje ili sečenje i skidanje starog mosta. Za tačan iznos pošaljite nam snimak i poslaćemo vam precizne troškove.

Stalni zubi na 6 implantata (posle 4 do 6 meseci) vrste:

Akrilatni zubi sa metalnim ojačanjem tkz. Toronto bridž - To su zubi zašrafljeni preko implantata. Čini ih lak materijal, dobra funkcionalnost, laka i brza reparacija. Vreme izrade je od 7 do 10 dana.

Cena 1300 € (preko 6 implantata)

Primer intervencije, toronto bridž preko šest implantata.

Metalokeramički most - Fiksiran je pomoću šrafova preko implantata. Dobar estetski rezultat. Velika čvrstina materijala garantuje dugotrajnost. Nema promene u boji zuba tokom godina. Dobra funkcionalnost. Vreme izrade od 10 do 15 dana.

Cena 1860 € (preko 6 implantata)

Cirkonijum zubi na specijalnoj metalnoj podlozi - Lak materijal, implanti manje opterećeni. Svaki zub je za sebe, kao solo krunica cementiran na posebnu podlogu koja se šrafi preko implantata. Laka i brza reparacija. Visok estetski rezultat. Vreme izrade od 10 do 15 dana.

Cena 3300 €.

Primer intervencije, cirkonijum zubi preko šest implantata

PRIMER INTERVENCIJE All on 6

Prva poseta:

Pacijent došao u ordinaciju, napravljen 3D snimak. Isti dan izvađeni svi preostali zubi iz donje vilice i ugrađeno 6 implantata. U roku od pet dana napravljeni fiksni privremeni zubi, zašrafljeni preko implantata. Pacijent je odmah posle stavljanja isprobao zube tako što je jeo jabuku. Pogledajte video.

Druga poseta:

Nakon šest meseci pacijent se vratio u Novi Sad. Zbog posla nije mogao ranije da dođe. To nije problem za privremene zube. Ostao je kod nas 10 dana. Za to vremen dolazio je u ordinaciju nekoliko puta. Napravili smo mu metalokeramički most preko šest implantata.
Pogledajte njegov primer.

All on 6 cena sa privremenim zubima ovog prikazanog slučaja:

3D snimak, u ordinaciji
68€
Hirurško vađenje svih preostalih zuba u donjoj vilici
250 €
Ugradnja 6 implantata Neodent
2100 €
Suprastruktura (abatment) na Neodent implantima (6)
330 €
Fiksni privremeni zubi dole
500 €
Metalokeramički most preko 6 implantata
1860 €

Profesionalizam i stručnost

Dr Srđan Lolin je specijalista oralne hirurgije i nosi titulu Master in Laser Dentistry. Na ovim prostorima mi smo jedina ordinacija koja radi operacije na tvrdom i mekom tkivu sa najmodernijim laserskim sistemima. Koristeći lasere možemo da izbegnemo agresivne intrevencije i dobijemo brži oporavak. Najveće rezultate postižemo kod lečenja parodontalne bolesti. Pacijentu možemo da pružimo tretman koji se ne razlikuje od drugih velikih evropskih centara.

Pozovite nas!

Takodje našim pacijentima odgovaramo i putem Facebook-a. Možete nam poslati sliku ili snimak a od našeg stučnog tima dobićete savet i način kako da rešite problem.
Ukoliko imate pitanja u vezi vašeg slučaja i želite precizniji odgovor u vezi terapije i cene pošaljite nam vaš snimak svih zuba preko online forme. Naša ordinacija se nalazi u Novom Sadu.
Javite nam se na tel 021 6 571 813, 062 84 83 016 ili putem Viber-a i WhatsApp-a,a možete nam pisati i na [email protected]

Zmaj Ognjena Vuka 14

21000 Novi Sad, Srbija