Ordincija Dr Lolin

All on 4 zubni implanti

 

All-on-4 je inovativna procedura pomoću koje pacijenti koji nemaju ni jedan svoj zub, za samo nekoliko dana mogu da dobiju fiksne zube (koji se ne vade iz usta), pri čemu se izbegavaju komplikovane procedure nadoknade kosti.

Najbolji način za nadoknadu izgubljenih zuba je ugradnja implantata. Međutim, u nekim slučajevima nema dovoljno kosti na onim mestima gde bi trebalo ugraditi implantate. Zbog toga ne možemo da primenimo tehniku all-on-6, tj. da ugradimo šest implantata, već ugrađujemo četiri.

12 zuba preko samo 4 implantata

Fiksni zubi za 5 dana

Visok estetski rezultat

Lokalna anestezija

All on four - o ugradnji

Implanti pozadi se postavljaju pod većim uglom. Zakošeni su i imaju određenu dužinu. Na taj način izbegavamo otvaranje sinusa i nadoknadu kosti, takozvanu sinus lift proceduru. Ukoliko je u gornjoj vilici kost izuzetno tanka celom dužinom, našim pacijentima preporučujemo otvaranje sinusa, ubacivanje kosti i ugradnju šest implantata.

All on 4 - tehnika

Dakle, za tehniku all-on-4 potrebno je da imamo dovoljnu visinu i širinu kosti u prednjem delu vilice. Najvažniji cilj all-on-4 tehnike je precizno postavljanje implantata, da se izbegne nosna i sinusna šupljina, a da implanti budu čvrsti. Obuku za ovakvu ugradnju implantata i momentalno postavljanje fiksnih zuba preko njih završili smo u Brazilu. Od tada je često preporučujemo i radimo u našoj ordinaciji. Mnogim pacijentima smo pomogli da izbegnu proceduru otvaranja sinusa i ugradnju kosti, već da jednostavnom intervencijom nadoknade izgubljenje zube.

Jedna od novina u našoj ordinaciji su tuber pterigoidni implanti, koje koristimo kao podršku All on 4 tehnici, ukoliko pacijent nema dovoljno kosti.

All-on-4 tehniku je moguće primeniti u gornjoj i donjoj vilici, pri čemu se najčešće postavlja 12 zuba po vilici, od šestice desno, do šestice levo. Procedura je indikovana ukoliko su svi preostali zubi u vilici za vađenje, kada ne može ostati ni jedan pacijentov prirodni zub.

All on 4 - Prednosti

  • Postavljanje fiksnog mosta od 12 zuba preko samo 4 implantata
  • Nema otvaranja sinusa
  • Fiksni zubi preko implantata gotovi za 5 dana
  • Jednostavnija i kratka intervencija
  • Zubi na implantatima funkcionišu kao prirodni zubi
  • Visok estetski rezultat, lepo izgledaju
  • Radi se u lokalnoj anesteziji, potpuno bezbolno
  • Visok procenat uspeha, mali rizik
  • Ušteda u vremenu i novcu u odnosu na komplikovanije procedure

5 koraka za all on 4

Kontaktirajte nas!

Najbolje je da nas pozovete preko Viber-a ili WhatsApp-a na broj 062 84 83 016 ili da nam pišete na mejl: [email protected] Ukoliko imate snimak svih zuba obe vilice, ili možete da ga napravite, pošaljite nam ga mejlom ili na Viber. Tako Vam možemo preciznije odgovoriti.

Prilikom telefonskog razgovora naše asistentkinje će Vam objasniti kako ide procedura boravka kod nas.

Organizovaćemo Vam smeštaj blizu ordinacije i garažu ako je potrebna. Ne morate da brinete o tome. Samo treba da se javite bar 10 dana pre dolaska. Ukoliko se niste još odlučili rado ćemo Vam dati još informacija preko telefona, naročito u vezi sa cenom tretmana. Tako ćete, pre nego što dođete, precizno znati koliki su troškovi.

Dolazak u Novi Sad u našu ordinaciju i besplatan smeštaj - korak 2

Ponosni smo jer našim pacijentima koji nisu iz Novog Sada, a odlučili su se za All-on-4 zahvat, možemo da obradujemo besplatnim smeštajem u našim apartmanima u neposrednoj blizini ordinacije. Kada dođete smestićemo Vas u apartman, a za automobile ćete imati garažu. Posle toga kod nas u ordinaciji vršimo 3D snimanje obe vilice. Tada zajedno analiziramo snimak i još jednom prolazimo kroz celu proceduru. To je prilika da nam postavite vaša pitanja i dobijete sve odgovore.

Ugradnja implantata - korak 3

Nakon davanja lokalne anestezije ugrađujemo 4 implantata. Najčešće se za jedan dan radi jedna vilica. Ukoliko pacijent nema dovoljno vremena za boravak u Novom Sadu, moguće je za jedan dan ugraditi po četiri implantata u obe vilice. Posle toga pacijent dobija uputstva kako da se ponaša narednih dana i koje lekove da uzima. Odmah po ugradnji implantata uzimaju se otisci za privremene fiksne zube.

Izrada fiksnih privremenih zuba - korak 4

U našoj ordinaciji pacijent može da dobije fiksne privremene zube preko implantata za samo pet dana. U pitanju je šrafljena verzija zuba, koja može lako da se skine, radi reparacije i kontrole. To su zubi od akrilata, koji lepo izgledaju, a funkcionišu kao prirodni zubi. Najčešće se izrađuje po deset zuba za svaku vilicu, što je dovoljno za žvakanje, dok ne prođe četiri meseca, kada se prave stalni zubi na implantatima. Privremeni zubi se rade po uzoru na stalne. Pacijent može unapred da vidi kako stalni zubi mogu izgledati i može da svoje sugestije. Prilikom izrade ovih privremenih zuba potrebno je da pacijent boravi u Novom Sadu, s obzirom da gotovo svaki dan dolazi u ordinaciju radi proba.

Izrada stalnih zuba na implantatima - korak 5

Pacijent u našu ordinaciju ponovo dolazi četiri meseca nakon ugradnje implantata i postavljanja fiksnih privremenih zuba. Sada privremene zube skidamo, a preko implantata postavljamo stalne zube. Ukoliko pacijent ne može da dođe za četiri meseca, privremeni zubi mogu ostati u ustima i do godinu dana.

Vrste stalnih zuba na implantatima:

Toronto bridž - akrilatni zubi ojačani metalom

Na četiri implantata najčešće izrađujemo dve vrste zubnog mosta, a jedan je takozvani “Toronto bridž”. To su zubi od akrilata, ojačani metalnom konstrukcijom, koja je u sredini mosta i ne može se uočiti. U pitanju je 12 akrilatnih zuba, sačinjenih od više nijansi. Estetski zadovoljavaju i funkcionalno se ponašaju kao prirodni zubi.

Ovaj most od 12 zuba je zašrafljen preko implantata i može se lako skinuti u ordinaciji. Te zube pacijent ne može da skine kod kuće, a higijenu održava kao sa prirodnim zubima.

Rok izrade “Toronto bridža” je od sedam do 10 dana.

Cirkonijum zubi preko BioHpp konstrukcije

Druga vrsta kojoj često pribegavamo je protetski rad na implantima bez metala. Izuzetno je lagan, a zubi su od čistog cirkonijuma, gde je svaka krunica za sebe. Zub je cementiran za podlogu od ultra laganog BioHpp materijala. Podloga je zašrafljena za implantate i može se lako skinuti u ordinaciji.

Ovakvi zubi funkcionišu kao prirodni i imaju visok estetski rezultat. Kompletan rad se digitalno dizajnira i izrađuje. Zubi se, uz veliku preciznost, režu na CNC mašini.

Rok izrade je oko 10 dana.

All on 4 cena

3D snimanje zuba u ordinaciji, obe vilice
68€
Ugradnja 4 implantata Neodent
1400 €
Suprastruktura (abatment) na Neodent implantima (4)
220€

Cena po abatmentu 55€

Ugradnja 4 implantata Astra
2200 €
Suprastruktura (abatment) na Astratech implantima (4)
480€

Cena po abatmentu 120€

Ugradnja 4 implantata Straumann
2400 €
Suprastruktura (abatment) na Straumann implantima (4)
480€

Cena po abatmentu 120€

Cena se može promeniti ukoliko pacijent ima svojih zuba koje treba izvaditi ili ako postoje stari mostovi koje treba rezati i skidati. Ukoliko nam pošaljete snimak možemo vam unapred reći cenu za vađenje zuba i skidanje mosta. O tome pričamo detaljno prilikom analize 3D snimka.

Izrada fiksnih privremenih zuba na Neodent implantima za jednu vilicu 500 € .

Druga poseta nakon 4 meseca:

Akrilatni zubi ojačani metalom, Toronto bridž
1480€

na 4 implantata

Metalokeramički most
2240 €

na 4 implantata

Cirkonijum zubi preko specijalne metalne podloge
3280 €

na 4 implantata

All on 4 - Primer intervencije

Predstavljamo slučaj našeg pacijenta koji je došao u Novi Sad i ostao sedam dana kod nas. Spavao je u našem apartmanu blizu ordinacije.

Kada je stigao odmah smo napravili 3D snimak. Utvrdili smo da su svi zubi za vađenje. Predložili smo mu da ugradimo po 4 implantata u svaku vilicu i pre toga izvadimo sve zube.
Sledeći dan smo pristupili intervenciji. Za vremene jedne posete izvadili smo sve preostale zube u gornjoj vilici i ugradili četiri implantata. Odmah posle intervencije uzeli smo otisak za privremene gornje zube. Cela procedura tog dana trajala je oko dva sata.

Sutradan smo nastavili, izvadili sve zube dole i ugradili četiri implantata. Posle toga uzet otisak za zube donje vilice. Tokom narednih pet dana pacijent je dolazio u ordinaciju radi izrade privremenih zuba. Peti dan su zašrafljeni zubi preko implantata.

Pacijent je tih dana uzimao antibiotike i lekove protiv otoka i bolova po potrebi. Intervencija je protekla bezbolno, a pacijent se nije žalio ni na jake bolove nakon intervencije.

Cena all-on-4 sa privremenim zubima ovog prikazanog slučaja

Hirurško vađenje svih zuba u gornjoj vilici
300€
Hirurško vađenje svih zuba u donjoj vilici
300 €
Ugradnja 4 implantata gore
1400 €
Postavljanje 4 suprastrukture (abatmenta) gore
220 €
Ugradnja 4 implantata dole
1400 €
Postavljanje 4 suprastrukture (abatmenta) dole
220 €
Fiksni privremeni zubi gore
500 €
Fiksni privremeni zubi dole
500 €

Ovaj primer predstavlja prvu fazu intervencije. Posle ovoga pacijent se vraća kući sa fiksnim privremenim zubima. Može normalno da funkcioniše, žvaće hranu i govori. Potrebno je da prođe četiri meseca od ugradnje implantata.
Prikazujemo film kada se pacijent vratio kod nas u Novi Sad posle pet meseci i govori nam kakva su njegova iskustva bila tokom ove intervencije i kako je živeo sa privremenim zubima. Pogledajte.

Profesionalizam i stručnost

Dr Srđan Lolin je specijalista oralne hirurgije i nosi titulu Master in Laser Dentistry. Na ovim prostorima mi smo jedina ordinacija koja radi operacije na tvrdom i mekom tkivu sa najmodernijim laserskim sistemima. Koristeći lasere možemo da izbegnemo agresivne intrevencije i dobijemo brži oporavak. Najveće rezultate postižemo kod lečenja parodontalne bolesti. Pacijentu možemo da pružimo tretman koji se ne razlikuje od drugih velikih evropskih centara.

Ponosni smo na činjenicu da smo prva, i za sada jedina, klinika u Srbiji sertifikovana od strane Straumann-Neodent grupacije za NeoArch (All-on-4) tehniku.

Pozovite nas!

Takodje našim pacijentima odgovaramo i putem Facebook-a. Možete nam poslati sliku ili snimak a od našeg stučnog tima dobićete savet i način kako da rešite problem.
Ukoliko imate pitanja u vezi vašeg slučaja i želite precizniji odgovor u vezi terapije i cene pošaljite nam vaš snimak svih zuba preko online forme. Naša ordinacija se nalazi u Novom Sadu.
Javite nam se na tel 021 6 571 813, 062 84 83 016 ili putem Viber-a i WhatsApp-a,a možete nam pisati i na [email protected]

Zmaj Ognjena Vuka 14

21000 Novi Sad, Srbija