Lečenje paradentoze

Ordincija Dr Lolin

Lečenje paradentoze - Paradentoza često nastaje, ukoliko se upala desni ne leči na vreme.

Može dovesti do gubitka zuba i stvoriti druge zdravstvene probleme. Zato Vam objašnjavamo šta je to paradentoza i kako se leči. Ukoliko ste primetili krvarenje prilikom pranja zuba i povlačenje zubnog mesa nemojte čekati!

lasersko lečenje paradentoze - ordinacija Dr Lolin

1. KORAK

Budite slobodni i kontaktirajte nas

2. KORAK

Pošaljite nam OPT snimak

3. KORAK

Laserski tretman (gotovo za dan,bez operacije)

4. KORAK

Kontrolni pregled za dva do tri meseca

Lečenje paradentoze - korak 1

Kontaktirajte nas!

Budite slobodni i ne oklevajte da nas kontaktirate. Nudimo Vam besplatne konsultacije, bez obzira da li ste naš pacijent ili ne, da li imate neki problem ili Vam je samo potreban savet.

Za Vas smo dostupni putem online forme, poziva na telefon 021 6 571 813, 062 84 83 016, ili putem Viber-a i WhatsApp-a.
Takodje našim pacijentima odgovaramo i putem Facebook-a. Možete nam poslati sliku ili snimak a od našeg stučnog tima dobićete savet i način kako da rešite problem.

Lečenje paradontoze - korak 2

Pošaljite nam OPT snimak

Ukoliko možete napravite panoramski snimak svih zuba tkz. OPT snimak. Pošaljite nam preko mejla. Tako možemo precizno da vam odgovorimo i odredimo najbolju terapiju za vas. Saznaćete koliko vremena treba da boravite u Novom Sadu i koji su troškovi terapije.

Ukoliko niste u mogućnosti da napravite snimak uradićemo to kod nas. U našoj ordinaciji možemo da pravimo 2D I 3D snimke. Analiza snimka i konsultacije su besplatni.

Lečenje paradontoze - korak 3

Paradentoza ili Parodontopatija

Paradentoza ili parodontopatija je bakterijska infekcija koja oštećuje desni i kost koji drže zube u ustima. Može zahvatiti jedan zub ili više zuba. Bolest počinje kao gingivitis (izolovano zapaljenje gingive) i ako se dalje stvore povoljni uslovi za razmnožavanje bakterija, progresira u parodontozu.

Osnovni uzrok paradentoze je bakterijski plak, lepljiva providna materija koja se konstantno formira oko Vaših zuba. Bakterije, koje se nalaze u plaku, proizvode toksine koji oštećuju desni i kost. Desni mogu postati crvene, otečene i mogu lako krvariti na dodir. Ukoliko se ova iritacija nastavi, desni se odvajaju od zuba i stvaraju se džepovi (prazna mesta).

LEČENJE PARADENTOZE LASEROM

BEZ OPERACIJE

Terapija sa dva lasera: jedan za dezinfekciju, drugi za mehaničko čišćenje. Nema operacije!

U našoj ordinaciji se ozbiljno bavimo ovom bolešću i posle više godina iskustva pacijentima možemo da preporučimo sveobuhvatan tretman koji daje rezultate na duge staze.

Parodontopatija je bolest koja nastaje zbog autoimunog odgovora organizma na prisusutvo bakterija. Bela krvna zrnca (polimorfonuklearni leukociti) koncentrišu se u mekom tkivu oko zuba i ispuštaju enzime koji putem procesa oksidacije stvaraju slobodne radikale koji uništavaju ćelije mekog tkiva oko zuba i vlakna koja drže zub u kosti.

Naučno je dokazano da upotrebom dva različita lasera Erbium i Neodium možemo značajno da smanjimo broj bakterija, redukujemo džepove oko zuba i zaustavimo ovu bolest.

LASERSKI SISTEMI WATERLASE IPLUS I FOTONA LIGHTWALKER KOJE KORISTIMO U NAŠOJ ORDINACIJI SU TVRDI LASERI POSLEDNJE GENERACIJE I MOŽEMO DA SE POHVALIMO DA JE TRENUTNO NAŠA ORDINACIJA JEDINA U SRBIJI SA OVA DVA APARATA.

PRVA FAZA TRETMANA

NEODIMIUM YAG LASER na 1070nm talasne dužine – Fotona Lightwalker

Svetlost ove talasne dužine se izrazito apsorbuje i deluje na zapaljeno zubno meso, koje je otečeno i krvari. Tom prilikom dolazi do raspadanja bakterijske membrane i brzog smanjenja broja bakterija u zubnom mesu. Patološko tkivo koje raste duboko u džepu, kao posledica infekcije, biva koagulisano pod uticajem ove svetlosti.

DRUGA FAZA TRETMANA

ErbiumCrom laser na 2700nm iPlus

U džepove oko zuba ulazimo sa ErbiumChrom laserom. Svetlost ove talasne dužine ostvaruje mehanički efekat i zamenjuje oštre kirete. Laser ima snagu da očisti zubni kamenac duboko u džepu i ukloni prethodno koagulisano infektivno tkivo. Voda koja ide iz lasera hladi zubno meso i konstano ispira džep na zubu. Tako džep na zubu ostaje čist i dezinfikovan i dobijamo brzo smirivanje simptoma infekcije, crvenila, otoka i krvarenja.

ZAVRŠNA FAZA TRETMANA

Održavanje dobijenih rezultata

Posle smirivanja simptoma i uklanjanja uzroka, podižemo lokalnu odbrambenu sposobnost tako što smanjujemo mogućnost zadržavanja plaka na zubima. Posle tretmana, ukoliko se pacijent pridržava datih uputstava, oralna higijena je efikasnija i rezultati su dugotrajni.

KADA SE PREPORUČUJE LEČENJE PARADENTOZE LASEROM

 • Kod upala mekog tkiva oko zuba i parodontalne bolesti
 • Pre postavljanja keramičkih krunica i mostova (izbegavamo infekcije i simptome kao što su krvarenje iz desni i crvenilo gingive posle cementiranja keramičkog mosta)
 • Za estetsku korekciju desni oko zuba
 • Kod dubokih zubnih džepova
 • Kod pojave ciste na zubu
 • Za čišćenje zubnog kamenca ispod desni

KOJE SU PREDNOSTI TRETMANA LASEROM?

OVIM TRETMANOM VAM PRUŽAMO MOGUĆNOST DA

 • Efikasno očistite džepove oko zuba bez otoka, bolova
 • Izbegnete sečenje mekog tkiva oko zuba i šavove
 • Produžite rok trajanja keramičkog mosta
 • Imate brz oporavak posle intervencije i nastavite normalno sa svojim radnim obavezama
 • Uštedite, jer je cena tretmana laserom povoljnija u odnosu na hirurško lečenje
 • Imate širi pristup lečenju bolesti sa održivim rezultatima
 • Rešite problem odmah, pošto se najčešće kompletna obrada džepova oko zuba sa dva lasera obavlja tokom jedne seanse što je posebno značajno za pacijente koji nisu iz Novog Sada

AKCIJSKA CENA 200 EURA ZA JEDNU VILICU!

S obzirom da se ne vrše veliki hirurški zahvati u vilici, cena tretmana je povoljnija u odnosu na hirurgiju i klasično lečenje:

Plak može da očvrsne u jednu grubu, poroznu materiju koja se zove zubni kamenac. On se stvara iznad desni, kada se vidi i oseća, i ispod desni, gde se ne može uočiti, ali vrši konstatnu iritaciju gingive. Da bismo u potpunosti uklonili takav kamenac, ponekad moramo odvojiti desni od zuba i pod kontrolom oka očistiti koren zuba, tj. uraditi parodontalnu hiruršku intervenciju. Jedina alternativa operaciji je laser novije generacije pomoću kojeg možemo očistiti koren zuba i meko tkivo oko njega. Na taj način možemo da izbegnemo hiruršku intervenciju!
Ponekad paradontoza ne mora biti u vezi sa krvarenjem iz desni, crvenilom i otokom. Tako da pacijent ne može sam da uoči parodontozu u početnom stadijumu. Zbog toga ističemo veliku važnost dobre oralne higijene i redovnih pregleda kod stomatologa jer ćete na taj način sigurno sprečiti nastanak parodontoze ili je uočiti u početnom stadijumu i sačuvati svoje zube.

Paradentoza može dovesti do gubitka zuba i stvoriti druge zdravstvene probleme.

Zakažite pregled!

Paradontoza nastaje usled sledećih faktora:

 • duvan
 • hormonski poremećaj
 • stres
 • loša higijena usta
 • nepravilan položaj zuba
 • slaba lokalna odbrana (nizak nivo antioksidanasa)

Ukoliko se pojavi, najefikasniji način je lečenje paradentoze laserom.

Šta kada lasersko lečenje nije dovoljno?

Paradontoza nastaje usled sledećih faktora:

Ukoliko na pregledu ustanovimo da je paradontopatija previše uznapredovala i da sam laserski tretman neće biti dovoljno delotvoran, pacijentima predlažemo režanj operaciju.

Lečenje paradontoze - cena

Lasersko lečenje paradentoze jedna vilica
200 €
Hirurško lečenje paradentoze režanj operacija jedna vilica
600 €
Uklanjanje mekih naslaga
10 €
Uklanjanje čvrstih naslaga
10 €
Obrada parod. Džepa-laser
20 €
Peskiranje
10 €
Uklanjanje naslaga sa peskiranjem
20 €

Profesionalizam i stručnost

Dr Srđan Lolin je specijalista oralne hirurgije i nosi titulu Master in Laser Dentistry. Na ovim prostorima mi smo jedina ordinacija koja radi operacije na tvrdom i mekom tkivu sa najmodernijim laserskim sistemima. Koristeći lasere možemo da izbegnemo agresivne intrevencije i dobijemo brži oporavak. Najveće rezultate postižemo kod lečenja parodontalne bolesti. Pacijentu možemo da pružimo tretman koji se ne razlikuje od drugih velikih evropskih centara.

Pozovite nas!

Takodje našim pacijentima odgovaramo i putem Facebook-a. Možete nam poslati sliku ili snimak a od našeg stučnog tima dobićete savet i način kako da rešite problem.
Ukoliko imate pitanja u vezi vašeg slučaja i želite precizniji odgovor u vezi terapije i cene pošaljite nam vaš snimak svih zuba preko online forme. Naša ordinacija se nalazi u Novom Sadu.
Javite nam se na tel 021 6 571 813, 062 84 83 016 ili putem Viber-a i WhatsApp-a,a možete nam pisati i na [email protected]

Zmaj Ognjena Vuka 14

21000 Novi Sad, Srbija