Ordincija Dr Lolin

6 koraka do novih zuba

 

Nedostatak zuba osim što estetski ne izgleda lepo, znatno otežava i žvakanje hrane, što je osnovna funkcija zuba. Blistav osmeh se prvo primeti, a bezuba vilica loše utiče na samopouzdanje pacijenata i njihov socijalni život. Danas postoje brojne tehnike izrade zuba i uz detaljan razgovor sa pacijentima uvek, na obostrano zadovoljstvo, zajedno pronalazimo najbolje rešenje. Znajte da je za blistav osmeh potrebno samo šest koraka, a mi smo tu da vam u tome pomognemo.

Korak 1

Pišite nam ili nas pozovite

Pišite nam preko sajta, Facebook-a, Vibera, WhatsApp-a, potrudićemo se da Vam što pre odgovorimo. Najbolje je da nam uz pitanja pošaljete i snimak svih zuba gornje i donje vilice (tzv. OPT panoramski snimak), na osnovu koga odmah možemo analizirati stanje Vaših zuba i detaljno Vam odgovoriti. Ako nemate snimak lako ga možemo napraviti u našoj ordinaciji kada dođete.

Ukoliko želite detaljnu analizu troškova, još bolja opcija je da razgovaramo preko Vibera ili WhatsApp-a. Usmeno nam možete objasnite da li su u pitanju bezube vilice i da li želite fiksne zube ili proteze na kopčanje. Tada ćemo Vam reći koliko je potrebno da uzmete slobodnih dana i kazaćemo Vam cenu.

Za Vas smo dostupni putem online forme, poziva na telefon 021 6 571 813, 062 84 83 016, ili putem Viber-a i WhatsApp-a.
Takodje našim pacijentima odgovaramo i putem Facebook-a. Možete nam poslati sliku ili snimak a od našeg stučnog tima dobićete savet i način kako da rešite problem.

Korak 2

Obezbeđujemo vozača, smeštaj i parking mesto

Organizaciju puta i smeštaja, takođe, možete prepustiti nama. Ako dolazite avionom možemo poslati vozača po vas na aerodrome, koji će vas dovesti do smeštaja i ordinacije. Ako dolazite svojim vozilom, ispred ordinacije se nalazi besplatan parking. Ukoliko ne budete mogli da nađete mesto, Vaš auto možemo smestiti u našu garažu. Ne brinte ni za smeštaj. Raspolažemo sa nekoliko apartmana u blizini ordinacije, u kojima će Vam boravak sigurno biti prijatan.

Korak 3

Prvi pregled i snimanje zuba

Prilikom dolaska u ordinaciju pristupa se snimanju zuba. U našoj ordinaciji radimo 3D snimanje zuba, koje je obavezno ako će se raditi ugradnja implantata. Nakon toga sledi analiza snimka i razgovor sa doktorom. Prolazi se detaljno kroz plan terapije, a pacijentu se objašnjava kakve privremene, a kakve definitivne zube može da dobije, od kakvog materijala i za koje vreme.

Pacijent tada iznosi svoje želje i sugestije, a mi se trudimo da mu izađemo u susret i što detaljnije objasnimo proceduru. Razgovara se i o troškovima terapije. Ukoliko je pacijent saglasan sa ponuđenom terapijom i cenom pristupa se intervenciji.

Korak 4

Ugradnja implantata

Posebna priprema za pacijente pod terapijom

Ugradnja implantata se uradi za jedan dan, po jednoj vilici. Čak i ako pacijent ima zube koje je potrebno izvaditi najčešće vađenje zuba i ugradnju implantata završavamo tokom jedne posete po vilici, bez obzira koliko je implantata potrebno ugraditi.

Ukoliko konstatujemo na 3D snimku da u gornjoj vilici nema dovoljno kosti, radimo sinus lift proceduru sa ugradnjom veštačke kosti. Najčešće isti dan radimo i sinus lift i ugradnju implantata.

Kada se ugrađuju četiri implantata u bezubu vilicu postoji mogućnost da se tokom jedne posete završe obe vilice, tj. da se za jedan dan ugrade četiri implantata gore i četiri dole. To zavisi od stanja pacijenta i kako podnosi intervenciju. Ukoliko pacijent boravi kod nas oko sedam dana tada savetujemo da se ne rade isti dan obe vilice.

Već prilikom prvog razgovora potrebno je da nas informišete da li uzimate neku terapiju, lekove. Ukoliko pacijent uzima lekove za razređivanje krvi potrebna je posebna priprema. Kod nekih srčanih bolesti neophodno je krenuti sa antibioticima pre intervencije.

Posle intervencije pacijentu dajemo upustva u vezi sa antibioticima, lekovima protiv bolova i svemu što je u vezi sa intervencijom.

Korak 5

Izrada privremenih zuba

Ako su u pitanju bezube vilice ili smo tokom intervencije izvadili sve preostale zube pristupa se izradi privremenih zuba. Ukoliko su implanti dovoljno stegnuti, što je najčešće slučaj, pravimo fiksne privremene zube. Oni su zašrafljeni na implantatima. Prave se od akrilata, laganog materijala, sa metalnim ojačanjem unutra.

Potrebno je pet dana da se naprave ovakvi zubi. To se pacijentu naglašava prilikom prvog razgovora. Odmah nakon ugradnje uzima se otisak preko implantata. Poželjno je da pacijent u Novom Sadu ili okolini tokom narednih pet dana, pošto dolazi u ordinaciju nekoliko puta pre nego što sve bude gotovo.

Sa ovim zubima dobro funkcionišu žvakanje hrane i govor. To je najbolja opcija dok se čekaju stalni zubi. Pacijent može brzo da se vrati svojim poslovnim i privatnim obavezama.

Cena fiksnih privremenih zuba na Neodent implantatima je 450 eura.

Izuzetak su slučajevi gde se radi sinus lift procedura. Implanti koji se postavljaju u sinus nisu jako stegnuti i tada ne možemo da napravimo fiksne privremene zube. Tada u obzir dolazi samo totalna proteza.

Ukoliko je pacijent ranije nosio svoje totalne proteze sada može da nastavi da ih nosi dok čeka stalne zube. S tim što posle intervencije nastaje otok nekoliko dana, tada ne može da ih stavi u usta. U tim slučajevima ne moraju da se prave fiksni privremeni zubi.

Alternativa njima su totalne proteze kao privremeno rešenje. Problem sa protezama je što ne možemo pristupiti uzimanju otiska dok traje otok u ustima. Otok može da potraje oko sedam dana, a nakon toga nam je potrebno još sedam dana da napravimo protezu. To pacijent treba da zna zbog uzimanja slobodnih dana.

Totalne proteze se uglavnom moraju fiksirati, lepiti, sredstvima koja se kupuju u apotekama.

Ukoliko Vam nedostaje samo nekoliko zuba i tada postoji mogućnost izrade privremenih zuba. Uglavnom su to situacije kada pacijentu nedostaje jedan ili više zuba u prednjem delu vilice. Tada uzimamo otisak odmah posle ugradnje implantata i privremeni zubi se zašrafljuju preko implantata za nekoliko dana.

Korak 6

Izrada stalnih zuba

Stalni zubi se izgrađuju tri do šest meseci posle ugradnje imlpantata. Potrebno je da nam se javite mesec dana ranije pre nego što dobijete slobodne dane za dolazak u Novi Sad. To nam je važno zbog organizacije Vašeg smeštaja i dogovora sa našom zubotehničkom laboratorijom.

Uglavnom, prilikom prve posete pacijent se odluči kakve stalne zube želi da ima. To je za nas najbolja opcija da znamo unapred šta radimo i da najavimo zubotehnici. Tada pacijentu kažemo koliko je dana potrebno da bude u Novom Sadu. Moguće je i da se pacijent kasnije odluči, ali neophodno je da nam to kaže saopšti prilikom razgovora.

Ukoliko pacijent ima određeni broj slobodnih dana i ne javi nam putem telefonskog razgovora za koje se zube odlučio, može se desiti da ne možemo da završiti zube dok boravi u Novom Sadu. Zato je bitno sve unapred dogovoriti.

Vrste stalnih zuba za bezubu vilicu

Postoji više vrsta stalnih zuba za bezubu vilicu. Sve su šrafljene verzije, koje se mogu skinuti sa implantata. Više o tome možete pročitati na stranici cenovnik implanti.

Akrilatni zubi ojačani metalom, tzv. Toronto bridž, izuzetno su laki. Najčešće su indikovani kod ugradnje četiri implantata i “all-on-four” tehnike. Za izradu Toronto bridž-a potrebno je od sedam do 10 dana.

Kod velikih resorpcija vilice, kada je potrebno nadoknaditi gubitak kosti da se dobije potpora usnama, rad od metalokeramike je veoma težak, što je kontraindikovano kod ugrađenih četiri implantata.

Metalokeramički most zašrafljen preko implantata, estetski zadovoljava pacijentove potrebe u potpunosti. Velike je tvrdoće, ali zbog komplikovanije izrade i većeg broja poseta ordinaciji, potrebno je da pacijent bude u Novom Sadu 10 dana.

BioHpp konstrukcija sa cirkonijum zubima

BioHpp je trenutno najmoderniji materijal za izradu konstrukcije na koju se lepe zubi. Njegova karakteristika je lakoća i elastičnost. Na taj način dobijamo konstrukciju bez metala koja je dovoljno otporna i laka. Preko nje se postavljaju zubi od cirkonijuma, kojima se postiže odličan estetski efekat.

Ukoliko pacijent želi, moguće je preko četiri implantata postaviti metalnu konstrukciju sa kopačama i napraviti protezu na kopčanje. Ona mora da se vadi iz usta radi održavanja higijene.

Posle završenog rada pacijentu dajemo uputstva koja sredstva da koristi za higijenu i kako da je održava.

Profesionalizam i stručnost

Dr Srđan Lolin je specijalista oralne hirurgije i nosi titulu Master in Laser Dentistry. Na ovim prostorima mi smo jedina ordinacija koja radi operacije na tvrdom i mekom tkivu sa najmodernijim laserskim sistemima. Koristeći lasere možemo da izbegnemo agresivne intrevencije i dobijemo brži oporavak. Najveće rezultate postižemo kod lečenja parodontalne bolesti. Pacijentu možemo da pružimo tretman koji se ne razlikuje od drugih velikih evropskih centara.

Pozovite nas!

Takodje našim pacijentima odgovaramo i putem Facebook-a. Možete nam poslati sliku ili snimak a od našeg stučnog tima dobićete savet i način kako da rešite problem.
Ukoliko imate pitanja u vezi vašeg slučaja i želite precizniji odgovor u vezi terapije i cene pošaljite nam vaš snimak svih zuba preko online forme. Naša ordinacija se nalazi u Novom Sadu.
Javite nam se na tel 021 6 571 813, 062 84 83 016 ili putem Viber-a i WhatsApp-a,a možete nam pisati i na [email protected]

Zmaj Ognjena Vuka 14

21000 Novi Sad, Srbija