Ordincija Dr Lolin

Snimanje zuba

 

Snimanje zuba u 3D rezoluciji nam pomaže da postavimo definitivnu dijagnozu i primenimo adekvatnu terapiju, a da pritom ne morate da gubite vreme tražeći mesto na kom možete da snimite zub. Na taj način štedimo Vaše vreme. Snimanje radimo i uslužno ne morate biti pacijent ordinacije.

Digitalni ortopan

3D snimak zuba

Jedna vilica

Obe vilice

Snimanje zuba ordinacija dr Lolin

Snimanje zuba Novi Sad

U ordinaciji dr Lolin Novi Sad vršimo snimanje zuba. Posedujemo 3D RTG aparat najnovije generacije. Tri vrste snimaka možemo da ponudimo našim pacijentima:

Intraoralni snimak zuba

Intraoralni snimak zuba. To je tkz mali snimak koji može da obuhvati nekoliko zuba. Pogodan je za otkrivanje karijesa na nepristupačnim mestima. Za analizu vrha korena zuba. Lako se otkrivaju procesi na ovom mestu. Snimanje vršimo preko digitalnog senzora koji služi umesto klasičnog filma. Slika se dobija na monitoru. Lakše se analizira, može da se uveća. Pacijent može da dobije sliku na mejl adresu i lako da je čuva.

Izgleda intraoralnog snimka

intraoralni snimak, snimanje zuba novi sad, dr lolin stomatološka ordinacija
intraoralni snimak zuba

Ortopan (OPT) snimak zuba

ortopan, opt snimanje zuba novi sad, snimanje zuba novi sad, dr lolin stomatološka ordinacija

Ortopan (OPT) snimak - Panoramski snimak, ili snimak svih zuba u gornjoj i donjoj vilici. U pitanju je 2D snimak. Ovo je najčešće traženi snimak od strane stomatologa. Koristi se za početni pregled kada pacijent prvi put dođe u ordinaciju radi početka terapije. Lako se uočavaju zubi za vađenje, za popravku i sl. Koristi se i kao početni plan za ugradnju implantata.

Najčešće se traži za analizu položaja umnjaka. Da bih odredili da li su za vađenje ili ne.

Obavezan je i kod kontrolnog pregleda koji se obavlja od šest meseci do godinu dana.

S obzirom da koristimo digitalni aparat za snimanje zuba snimak se prikazuje na monitoru. Mi preporučujemo da pacijent čuva snimak u digitalnom formatu. Lako može da ga pošalje svom stomatologu i da ga čuva.

Svi snimci koji su obavljeni kod nas se čuvaju. To je važno jer često upoređujemo stare i nove snimke.

Ortopan – OPT cena

Cene ortopana (2D) snimka iznosi:  1800 din

3D snimanje zuba

3d snimanje zuba novi sad, snimanje zuba novi sad, dr lolin stomatološka ordinacija

3D snimanje zuba - Na snimku se uočava širina, visina i dužina koštanog i zubnog tkiva. Najpreciznije snimanje. Najćešće se koristi u oralnoj hirurgiji i to kod ugradnje zubnih implantata. Svakog pacijenta koga pregledamo u vezi implantata šaljemo na 3D snimanje. Jedino tako možemo znati da li je moguća ugradnja, da li je potreban

 ili treba preporučiti neku drugu terapiju.

Treba naglasiti da ni sa 3D snimkom mi sa 100% sigurnošću ne možemo garantovati pacijentu da će implantacija uspeti. Vrlo često tokom same intervencije vidimo da li je moguće stegnuti dovoljno implant ili ne. Ovaj snimak nam govori da li da se upuštamo u ovu intervenciju ili ne.

Daje mnogo više detalja nego panoramski 2D snimak tkz OPT snimak. Zato se ponekad koristi i kod lečenja zuba. Kada su zakrivljeni korenovi zuba i teško vidljivi na 2D snimku.

Pacijent ne treba sam, na svoju ruku, da pravi 3D snimak. Već isključivo po uputu stomatologa.

Postoji nekoliko različitih veličina ovog snimka, od kojih zavisi i sama cena snimka. Najčešće su to tri veličine u pitanju:

3D snimanje zuba cena:

  • Malo polje koje obuhvata nekoliko zuba. Traži se kod ugradnje jednog do dva implantata i kod lečenja zuba. Treba ga praktikovati kod ovih situacija zbog smanjenog zračenja.

    Cena 3D snimanja malo polja 4000 RSD (34 EUR)

  • Srednje polje obuhvata jednu vilicu. Kada se rade odgovarajuće procedure u jednoj vilici. Najčešće se koristi kada je pacijent već napravio Panoramski OPT snimak ali je potrebno ugrađivati implante u jednoj vilici. Pa onda dodatno tražimo 3D snimanje.

    Cena 3D snimanja zuba jedne vilice 6000 RSD (51 EUR)

  • Veliko polje. Obuhvata 3D snimak gornje i donje vilice. Najčešće ga tražimo kada je pacijent zainteresovan za ugradnju implantata gore i dole. Tada dobijamo odmah sve potrebne informacije koje su vezane za implante ali i za stanje preostalih zuba. Nije potrebno da pacijent snima panoramski snimak.

    Cena 3D snimanja zuba obe vilice 8000 RSD (68 EUR)

Koliko često se mogu snimati zubi?

Svi snimci se prave pomoću digitalne tehnologije. To je omogućilo da se doza zračenja smanjii a dobiju snimci visoke rezolucije. Za panoramske i 3D snimke preporuka je da se prave do dva puta godišnje, maksimalno.

Što se tiče malih intraoralnih snimaka doza zračenja je izuzetno mala. Nema bojazni da se prave više puta tokom mesec dana.

 

Snimanje zuba Novi Sad: 3D snimanje zuba, Ortopan (OPT), Intraoralni snimak

Snimanje zuba Novi Sad - Sve na jednom mestu!

Ordinacija dr LOLIN je jedinstvena po tome što se sve nalazi na jednom mestu. Sve nabrojane snimke možete dobiti kod nas. Isto tako možete biti pregledani od strane oralnog hirurga i protetičara. Naši specijalisti su veoma iskusni u vezu ugradnje zubnih implantata i izrade zuba na njima.

Pored snimanja zuba ordinacija dr Lolin obezbeđuje smeštaj pacijentima koji su ušli u terapiju i garažu za automobil ukoliko je to potrebno.

Nije potrebno da budete pacijent ordinacije ukoliko želite da snimite zube. Naš RTG kabinet u ordinaciji vrši i uslužno snimanje zuba. Snimke narezujemo na CD ili šaljemo na mejl.

Budite slobodni i ne oklevajte da nas kontaktirate. Nudimo Vam specijalističke konsultacije, bez obzira da li ste naš pacijent ili ne, da li imate neki problem ili Vam je samo potreban savet.

Za Vas smo dostupni putem online forme, poziva na telefon 021 6 571 813, 062 84 83 016, ili putem Viber-a i WhatsApp-a.

Takođe našim pacijentima odgovaramo i putem Facebook-a. Možete nam poslati sliku ili snimak a od našeg stučnog tima dobićete savet i način kako da rešite problem.

 

Snimanje zuba cena:

Digitalni ortopan
1800 RSD (16€)
3D snimak zuba
4000 RSD (34€)

Malo polje

3D snimak zuba
6000 RSD (51€)

Jedna vilica

3D snimak zuba
8000 RSD (68€)

Obe vilice

Snimanje zuba - korak 1

Kontaktirajte nas!

Budite slobodni i ne oklevajte da nas kontaktirate. Nudimo Vam besplatne konsultacije, bez obzira da li ste naš pacijent ili ne, da li imate neki problem ili Vam je samo potreban savet.

Za Vas smo dostupni putem online forme, poziva na telefon 021 6 571 813, 062 84 83 016, ili putem Viber-a i WhatsApp-a.
Takodje našim pacijentima odgovaramo i putem Facebook-a. Možete nam poslati sliku ili snimak a od našeg stučnog tima dobićete savet i način kako da rešite problem.

Snimanje zuba - korak 2

Posetite ordinaciju Dr Lolin

RTG aparat za 3D snimanje zuba ima upotrebnu dozvolu Ministarstva za zaštitu životne sredine. Koristimo nov najmoderniji aparat marke “Kavo” koja je svetski lider u proizvodnji aparata za stomatologiju. Tako da dobijamo snimke visoke rezolucije sa minimalnim zračenjem.
Kada slikate zube kod nas u ordinaciji, možete biti sigurni da doza zračenja neće biti veća od onoga što je neophodno da bi se obavilo snimanje. Ispravnost uređaja i dozimetrijsku kontrolu vrši “Institut za fiziku” u Novom Sadu.

Voleli bi da istaknemo da se naš RTG aparat za 3D snimanje zuba nalazi u samoj ordinaciji tako da naši pacijenti ne moraju da napuštaju ordinaciju kako bi obavili snimanje zuba. U našoj ordinaciji se dobija kompletna usluga, sve na jednom mestu.

Sve snimke narezujemo na CD ili šaljemo na mail pacijenata.

Zakažite pregled!

Profesionalizam i stručnost

Dr Srđan Lolin je specijalista oralne hirurgije i nosi titulu Master in Laser Dentistry. Na ovim prostorima mi smo jedina ordinacija koja radi operacije na tvrdom i mekom tkivu sa najmodernijim laserskim sistemima. Koristeći lasere možemo da izbegnemo agresivne intrevencije i dobijemo brži oporavak. Najveće rezultate postižemo kod lečenja parodontalne bolesti. Pacijentu možemo da pružimo tretman koji se ne razlikuje od drugih velikih evropskih centara.

Pozovite nas!

Takodje našim pacijentima odgovaramo i putem Facebook-a. Možete nam poslati sliku ili snimak a od našeg stučnog tima dobićete savet i način kako da rešite problem.
Ukoliko imate pitanja u vezi vašeg slučaja i želite precizniji odgovor u vezi terapije i cene pošaljite nam vaš snimak svih zuba preko online forme. Naša ordinacija se nalazi u Novom Sadu.
Javite nam se na tel 021 6 571 813, 062 84 83 016 ili putem Viber-a i WhatsApp-a,a možete nam pisati i na [email protected]

Zmaj Ognjena Vuka 14

21000 Novi Sad, Srbija