Ordincija Dr Lolin

Bezbolna lokalna anestezija

 

Zašto koristimo ovu modernu tehnologiju?
Za veliki broj pacijenata injekcija lokalnog anestetika je najneprijatniji deo tretmana kod stomatologa. Zato u našoj ordinaciji koristimo najsavremeniji sistem za davanje lokalne anestezije koji ne izaziva bol. Ova nova tehnologija je vrlo popularna kod pacijenata koji imaju fobiju od injekcije

Bezbolna lokalna anestezija cena:

Cena 1
10 €
Cena 2
25 €

Malo polje

Koje su prednosti u odnosu na klasičnu iglu i špric?

  • Precizna kontrola ubrizgavanja i potiska anestetika omogućavaju da injekcija bude bezbolna, čak i kod manje pristupačnih zuba i regija kao što je nepce, gde je injekcija veoma često bolna;
  • Ergonomski dizajn i mala težina stomatologu omogućavaju da lako rotira i manipuliše nastavkom i preciznije pogodi mesto anestezije;
  • Standardne tehnike anestezije su mnogo komfornije i efikasnije kada se Wand koristi;
  • Sa jednom ampulom anestetika moguće je anestezirati veći broj zuba;
  • Nema kolateralne utrnutosti usne, jezika, nosa! Anesteziran je samo zub na kome se radi ili koji se vadi!

Kako se eliminiše bol prilikom davanja anestezije?

  • Bol prilikom davanja lokalne anestezije nastaje kada igla prodire duboko i oštećuje okolno tkivo. Bol može potrajati i posle prestanka dejstva anestezije. Ovo se posebno odnosi na donju vilicu gde se koristi duža igla.
  • Wand – kompjuterski sistem eliminiše potrebu za širom i dugačkom iglom u donjoj vilici jer se anestetik aplikuje pored samog zuba i nema utrnutosti usne.
  • Prilikom ubrizgavanja anestetika u tkivo, povećava se pritisak u njemu i javlja se jak bol. Ovaj sistem meri otpor u tkivu i prilagođava brzinu ubrizgavanja anestetika i ukazuje stomatologu na tačno mesto ubacivanja anestetika.

Šta je to Wand?

Wand je u osnovi kompjuterski kontrolisana injekcija. Instrument služi da obezbedi bezbolno davanje lokalnog anestetika prilikom obavljanja svih rutinskih stomatoloških intervencija uključujući: popravku zuba, vađenje živca, brušenje za krunice, itd. Ubrizgavanje anestetika kontroliše kompjuter, tako da je injekcija spora, konstantna i komforna. Merenjem otpora u tkivu na koji nailazi tečnost prilikom ubrizgavanja, kompjuter izračunava najpravilniji položaj tanke igle i na to upozorava terapeuta. Pre dodira sa tkivom, instrument izbacuje nekoliko kapi da bi anestezirao tkivo pre kontakta sa tankom iglom.

Gde se aplikukuje anestezija?

Sistem je posebno dizajniran da obezbedi anesteziju za pojedinačan zub ubrizgavanjem anestetika u tanak prostor između zuba i gingive koja ga okružuje. Postupak se vrši gotovo bez bola i vrlo efikasno, bez osećaja utrnutosti usne ili jezika. Posle klasične lokalne anestezije bili su potrebni sati da prođe utrnutost usne da bi pacijent mogao da nastavi sa radnim aktivnostima ili konzumira hranu. Do sada nijedna konvencionalna tehnika davanja lokalne anestezije u stomatologiji nije bila u stanju da obezbedi ovoliko komfora za pacijenta, a terapeutu dovoljno snažnu anesteziju da sprovede intervenciju bez bola.

Kako izgleda komjuterska anestezija?

Aparat izgleda kao mali kompjuter. Na vrhu se ubacuje kertridž sa lokalnim anestetikom. Od njega polazi tanko crevo koje se završava nastavkom koji liči na penkalu.
Upotreba ovog aparata je vrlo komforna i za stomatologa jer je nastavak lagan. Da bi otpočeo davanje anestezije, stomatolog nogom pritiska pedalu, kompjuter sve ostalo odrađuje, stomatolog može da se koncentriše samo na pravilan položaj nastavka.
Kertridž sa anestetikom, tanko crevo i nastavak su za jednokratnu upotrebu.

Dr Srđan Lolin objašnjava u čemu je razlika između stare i nove tehnike anestezije :

Profesionalizam i stručnost

Dr Srđan Lolin je specijalista oralne hirurgije i nosi titulu Master in Laser Dentistry. Na ovim prostorima mi smo jedina ordinacija koja radi operacije na tvrdom i mekom tkivu sa najmodernijim laserskim sistemima. Koristeći lasere možemo da izbegnemo agresivne intrevencije i dobijemo brži oporavak. Najveće rezultate postižemo kod lečenja parodontalne bolesti. Pacijentu možemo da pružimo tretman koji se ne razlikuje od drugih velikih evropskih centara.

Pozovite nas!

Takodje našim pacijentima odgovaramo i putem Facebook-a. Možete nam poslati sliku ili snimak a od našeg stučnog tima dobićete savet i način kako da rešite problem.
Ukoliko imate pitanja u vezi vašeg slučaja i želite precizniji odgovor u vezi terapije i cene pošaljite nam vaš snimak svih zuba preko online forme. Naša ordinacija se nalazi u Novom Sadu.
Javite nam se na tel 021 6 571 813, 062 84 83 016 ili putem Viber-a i WhatsApp-a,a možete nam pisati i na [email protected]

Zmaj Ognjena Vuka 14

21000 Novi Sad, Srbija