Ordincija Dr Lolin

Zubni implanti cena već od 350 €

 

Zubni implanti cena najčešće je pitanje naših pacijenata. To ne treba da čudi sobzirom da je osnovna delatnost ordinacije “Dr Lolin” nadoknada zubnog niza pomoću keramičkih krunica i zubnih implantata.

Želimo da svakome ko nam se obrati nadoknadimo izgubljene zube fiksnim protetskim nadoknadama. Cilj nam je da izbegnemo izradu zubnih proteza koje se vade iz usta.
Zato pacijentima, kad god je to moguće, ugrađujemo implante.

Tipovi zubnih implanata

Budite slobodni i kontaktirajte nas

Cena ugradnje

Organizovan smeštaj i prvi pregled

ALL ON 4

3D snimak i privremeni zubi posle ugradnje.

ALL ON 6

3-4 meseca ugradnja stalnih zuba
Zubni implanti - korak 1

Kontaktirajte nas!

Budite slobodni i ne oklevajte da nas nas kontaktirate. Nudimo Vam besplatne konsultacije, bez obzira da li ste naš pacijent ili ne, da li imate neki stomatološki problem ili Vam je samo potreban stručan savet u vezi sa zubima.

Za Vas smo dostupni putem online forme, poziva na telefon 021 6 571 813, 062 84 83 016, ili putem Viber-a i WhatsApp-a.
Pacijentima odgovaramo i putem Facebook-a. Poželjno je da nam pošaljete najnoviji snimak zuba koji imate, da bismo na osnovu njega mogli da Vas posavetujemo o daljem toku lečenja.

Besplatan smeštaj i Zubi odmah posle ugradnje implantata

Ponosni smo jer našim pacijentima koji nisu iz Novog Sada, a rade veće intervencije možemo da obradujemo besplatnim smeštajem u našim apartmanima u neposrednoj blizini ordinacije. Naše pacijente posebno raduje što će svega nekoliko dana nakon ugradnje implantata dobiti fiksne, privremene zube, koji se ne vade iz usta. Ti zubi su, osim što lepo izgledaju, u potpunosti funkcionalni za žvakanje hrane i pravilan izgovor reči. Privremene menjamo stalnim zubima oko četiri meseca nakon ugradnje implantata.

Zubni implanti u Srbiji - tipovi implanata

Neodent je najčešće preporučen i ugrađen implant u našoj ordinaciji, jer se na njega odmah mogu postaviti zubi.

Dizajniran je Brazilu pre 30 godina, sa ciljem da se na njega odmah mogu postaviti privremeni zubi, koji se ne vade iz usta. Poseduje specijalnu površinu, koja dozvoljava da se implant stegne jače od ostalih vrsta implantata bez posledica po okolnu kost. To daje veliku stabilnost implantata i mogućnost da se odmah optereti.

Zato većina naših pacijenata već pet dana nakon vađenja zuba i ugradnje implantata izlazi iz ordinacije sa fiksnim privremenim zubima, koji su, osim što lepo izgledaju, potpuno funkcionalni. Danas se u svetu ugradio oko million Neodent implantata godišnje. Zato kažemo da naši pacijenti dobijaju vrhunski kvalitet po najpovoljnijoj ceni.

Cena zubni implanti Neodent - pogledajte!

Straumann implant spada među najcenjenije u svetu.

I njega ugrađujemo u našoj ordinaciji, te kao i proizvođač, smemo da garantujemo dugovečnost i pouzdanost.

ROXOLID legura od koje je napravljen Straumann implant predstvalja mešavinu titanijuma i cirkonijuma. Ne postoji ni jedna metalna legura koja ima takvu mehaničku snagu i visoku prijemčivost na koštano tkivo. SLA aktivna površina ovog implantata ima sposobnost da zadržava tečnost na sebi. Zato se okolna krv brzo lepi za njegovu površinu i koštane ćelije se za njega brže vezuju, te je vreme integracije Straumann implantata znatno kraće u odnosu na druge, koji nemaju SLA aktivnu površinu.

Straumann su implanti koji se proizvode u Švajcarskoj već 60 godina, po najvišim svetskim standardima. To su zubni implanti koje najviše preporučuju stomatolozi u Švajcarskoj i Nemačkoj.

U ordinaciji “Dr Lolin” cena jednog Straumann implanta je 600 evra.

Cena zubni implanti Straumann - pogledajte!

Astra zubni implanti nastali su u Švedskoj i među najboljima su u svetu.

I njega ugrađujemo u našoj ordinaciji, te kao i proizvođač, smemo da garantujemo dugovečnost i pouzdanost.

Astra zubni implanti su među najboljima u svetu. Jedinstvena kombinacija osobina ovog implantata, tkz. biomenadžment kompleks, garantuje pouzdan, predvidiv i esteski izuzetan rezultat na kratke i duge staze. Osseospeed površina je hemijski modifikovana titanijumska površina sa jedinstvenom nano topografijom, koja stimuliše i ubrzava zarastanje kosti oko implantata. Sitni urezi na vratu implantata omogućavaju pravilnu distribuciju sile žvakanja preko implantata na kost.

Konična veza sa zubom precizno zatvara unutrašnjost implantata kada se zub postavi na njega. Ujedno, pokrete krunice zuba prilikom žvakanja i prodor tečnosti unutar implantata svodi na minimum.

Polirana kontura oko implantata povećava površinu kontakta sa mekim tkivom i utiče na povećanje volumena zubnog mesa oko implanta.

Efekti biomenadžment kompleksa su veoma dobro dokumentovani u relevantnim stomatološkim žurnalima zbog svog efekta na održavanje kosti oko implantata i dobrog estetskog rezultata.

Astra tech implanti su nastali u Švedskoj, u Geteborgu, na istom mestu gde je 1965. prof. Brenemark dizajnirao, napravio i dokumentovao prvi zubni implant, kakav se danas koristi u svetu. Fabrika Astra tech je nastavila tradiciju i danas proizvodi jedan od najboljih implantata na svetu. Upravo kod njih smo završili obuku za ugradnju Astra tech implantata.

Cena zubni implanti Astra - pogledajte!

Zašto odabrati nas?

  • više od 1000 ugrađenih implantata
  • stručan stomatolog
  • pristupačne cene
  • moderna ordinacija sa RTG kabinetom
  • koristimo lasersku i CEREC tehnologiju
  • organizujemo smeštaj za pacijente koji nisu iz Novog Sada
  • Zato što smo jedina sertifikovana klinika od strane Straumann-Neodent grupacije u Srbiji za NeoArch (All-on-4) tehniku

Implanti zuba cena

Sada je u toku je akcijska cena od 350 € za Neodent implantate. To je za 150 € manje od redovne cene, koja je 500 €. Predstavlja najbolji odnos cene i kvaliteta. Proveren kvalitet, jer je fabrika Straumann vlasnik ovog implantata. To je verovatno najpovoljnija cena ugradnje jednog implantata na ovim prostorima.

Ugradnja 4 implantata
1400€
4 suprastrukture (abatmenta) na implantatima
220€

55€ po abatmentu

Stalni fiksni zubi (4)
1480 €

zubi od akrilata sa metalnim ojačanjem preko 4 imlantata

Ugradnja 6 implantata
2100 €
Stalni fiksni zubi ( 6 )
1630 €

fiksni zubi od akrilata sa metalnim ojačanjem preko 6 imlantata

6 suprastruktura (abatmenata) na implantatima
330€

55€ po abatmentu

Metalokeramički zubi ( 6 )
2280 €

Metalokeramički zubi preko 6 implantata šrafljena verzija

Šinasta konstrukcija preko implantata i proteza na kopčanje
1200 €
Fiksni privremeni zubi
500 €
Bezmetalne cirkonijum solo krunice preko implantata
250€

Neodent

350€ 500€

Straumann

600€ 700€

Astra

550€ 650€

Jedan od najpoznatijih implantata širom sveta Astra tech. Nastao u gradu Geteborgu gde je napravljen prvi implantat kakav se danas koristi u svetu.

Astra tech (Made in Sweden) - u toku je akcijska cena 550 €, redovna cena 700 €. Ušteda od 150 €. Verovatno najpovoljnija cena za Astra tech implant u Srbiji.
Postoji veliki broj naučnih radova koji pokazuje visok procenat uspeha. Jedan od najtraženijih implantata u zapadnoj evropi.

Straumann zubni implanti. U toku je akcijska cena 600 € , redovna cena 700 €. Po mišljenju mnogih eminentnih stomatologa najbolji implantat na svetu. Napravljen od jedinstvene legure cirkonijuma i titanijuma.
Suprastruktura na ovim implantatima je 120 €, metalokeramička krunica je 150 €.

Krunica od čiste keramike koja se šrafi na implant košta 270 €. Dizajnirana je i izrezana na Cerec mašini.

Ukoliko želite da saznate tačne troškove ugradnje implantata za vaš slučaj pošaljite nam veliki snimak svih zuba. tkz. OPT snimak. To možete uraditi preko kontakt forme na sajtu.

Bez snimka je teško utvrditi tačne troškove jer nije uvek potrebno ugraditi toliko implantata koliko fali zuba. Na primer ukoliko nedostaje tri ili četiri zuba dovoljno je ugraditi uglavnom dva implantata. Preko njih može da se postavi most od četiri zuba.

Kada su u pitanju bočni mostovi, cena keramičkog zuba koji je na implantu je veća, zbog komplikovanije izrade. Dok je zub koji se nalazi između implantata (kao u mostu) jeftiniji. Njegova cena je 100 €.

U prvoj fazi se ugrađuju implanti, taj deo se plaća isti dan tj. odmah posle ugradnje.
Posle oko četiri meseca se pravi protetska nadoknada(zubi ili proteza) i to se plaća 50% po uzimanju otiska i 50% po završetku radova.
Ovde smo napisali cene vezane sa zubne implante. Pružamo ostale stomatološke usluge, detaljnije u cenovniku.

All on 4 i All on 6

All on 4 2820€

Četiri implantata se ugrađuju pacijentima koji nemaju zadovoljavajući volumen kosti i kod bezubih vilica minimalan je broj implantata za postavljanje fiksnih zuba.Cena podrazumeva i fiknse akrilatne zube sa metalnim ojačanjima.

Kontaktirajte nas!

All on 6 4290€

Kompletna obnova vilice, kojom se u potpunosti vraća funkcionalnsot i estetika zuba. Cena podrazumeva 6 implantata i most od 12 metalokeramičkih zuba, šrafljenu verziju.

Kontaktirajte nas!

Vreme koje je potrebno za ugradnju

Ugradnja zubnih implantata se završi za jedan dan. Posle toga je potrebno da pacijent bude dostupan još par dana radi kontrole i skidanja konaca. Postoji mogućnost da se postave konci koji sami otpadaju tako da pacijent ne mora da dolazi za 7 dana. Posle intervencije pojavi se mali otok koji traje oko 2 dana, bolova uglavnom nema. Ukoliko se radi sinus lift otok traje nešto duže, bez bolova.
Za izradu zuba preko implantata potrebno je oko 7 dana. Tada se radi nekoliko proba. Kod bezubih vilica mi radimo tkz. predprotetsku analizu. Pre početka rada pravimo zube od plastike onako kako će izgledati definitivni zubi. Dizajniramo osmeh onako kako pacijent želi. Tada postižemo maksimalan estetski rezultat.
Dok pacijent čeka nekoliko meseci da se implanti integrišu dobija privremene akrilatne zube. Tako da može normalno da funkcioniše.

Za ugradnju implantata potrebno od 3 do 5 dana.
Za izradu zuba je potrebno od 7 do 10 dana.

Zakažite pregled!

Ukupna cena ugradnje implanta

Ukupna cena implantata zavisi od više faktora: broj zuba za vađenje, da li je potrebno rezanje mosta, ima li dovoljno kosti u vilici ili je neophodan sinus lift, vrste implantata, izbora krunica, itd. Bez snimka i detaljnog stomatološkog pregleda nije moguće odrediti konačnu cenu. U daljem tekstu možete videti korake koji su neophodni od ugradnje implantata do postavljanja privremenih, a potom i stalnih zuba na njima.

3D snimanje obe vilice - korak 1

3D snimanje kod nas u ordinaciji. Cena snimanja obe vilice, sa pregledom i analizom snimka, je 60 €

Ugradnja implantata cena - korak 2

Gornja vilica - Ukoliko se vade svi preostali zubi ili je vilica bezuba za gornju vilicu je potrebno ugraditi 4 do 6 implantata. Za pojedine slučajeve radi se i 8 implantata.

Cena za 4 Neodent implantata 1400 €.

Cena za 6 implantata 2100 €.

Cena abatmenta (suprastrukture) je 55€.

Ukoliko postoje zubi za vađenje i stari mostovi koji se moraju rezati i skidati potrebno je doplatiti za ovu intervenciju. Cena za vađenje zuba zavisi od broja i stanja zuba.
Doplata će biti dogovorena za vreme analize snimka. Može se reći unapred ako nam pošaljete snimak svih zuba preko mejla ili vibera.

Šta ako nema dovoljno kosti u gornjoj vilici?

Tada se radi intervencija otvaranja sinusa i ubacivanja kosti u sinus tkz. sinus lift. Može da se radi samo sa jedne strane vilice ili sa obe. Najčešće u jednoj poseti radimo vađenje zuba, sinus lift sa ubacivanjem kosti i ugradnju implantata. Posle ove intervencije čeka se 6 meseci za stalne zube. Pošto implanti ne mogu dovoljno da se stegnu kada se ugrađuju u sinus, u velikom broju slučajeva ne možemo da napravimo fiksne privremene zube kada radimo sinus lift. Tada pacijent nosi običnu totalnu protezu. O tome detaljno pričamo sa pacijentom prilikom analize snimka.

Novo u našoj ordinaciji - Zigomatični i tuber pterigoidni implanti

Od nevadvno u našoj ordinaciji, pacijenti koji su do skoro bili nerešivi slučajevi, problem bezubosti mogu rešiti i pomoću tuber pterigodinih i zigomatičnih implantata.

Sinus lift cena od 700-1000 € za jednu stranu.

Cena privremene totalne proteze posle sinus lifta 250 €.

Donja vilica - Najčešće se ugrađuje 6 implantata, ako ima dovoljno kosti.

Cena za 6 implantata 2100 €.

Ukoliko je kost u donjoj vilici tanja, što je najčešće bočno, tada ugrađujemo 5 implantata između leve i desne petice.

Cena za 5 implantata 1750 €.

Cena abatmenta (suprastrukture) je 55€.

Posle ugradnje izrađuju se fiksni privremeni zubi dole. Cena 500 €.

Tokom jedne posete možemo ugraditi implantate u jednu vilicu. Posle toga obično pravimo pauzu, to je obično oko 3 dana, zavisi od stanja pacijenta i nastavljamo ugradnju u drugu vilicu. Moguće je da pauza bude kraća ili duža.

Definitivni (stalni) zubi cena - korak 3

Najčešće izrađivani su metalokeramički zubi. Moguće ih je postaviti preko 6 ili 8 implantata. Nije moguća izrada ovih zuba preko 4 implantata, zbog njihove težine. Estetski potpuno zadovoljavaju, velike čvrstoće.

Zašrafljuju se preko implantata. Mogu da se skinu u ordinaciji, pacijent ih ne skida. To je prednost u odnosu na cementiranu verziju. Izrađuje se 12 zuba od šestice do šestice.

Cena metalokeramičkih zuba preko 6 implantata je 1860 €.

To je cena za jednu vilicu.

Povoljniju varijantu predstavlja tkz Toronto bridž. U pitanju su fiksni zubi od akrilata ojačani metalnom konstrukcijom. Ona se nalazi unutar zubnog mosta, ne može se uočiti. Takođe šrafljena verzija, laka reparacija. Funkcionalno potpuno zadovoljava. Manje čvrstine od metalokeramičkih zuba. Moguće je napraviti preko 4 implantata zbog manje težine.

Cena Toronto mosta preko 4 implantata 1200 €. Preko 6 implantata 1300 €.

Cirkonijum krunice preko specijalne metalne konstrukcije. Svaka krunica je posebno postavljena preko jake konstrukcije, solo krunice. Čist polihromatski cirkonijum. Lagan protetski rad. Vrhunski estetski rezultat. Najčešće se postavlja 12 zuba. Šrafljena verzija.

Cena za jednu vilicu preko 6 implantata, 12 zuba 3300 €. Cena preko 4 implantata 3280 €.

Ukoliko vam nedostaje jedan ili svega nekoliko zuba.

Cena za jedan implant je 350 €, cena abatmenta (suprastrukture) 55€ i za jednu krunicu preko implantata je 150 €. Ukupno 555 €.

Ukoliko vam nedostaje tri zuba u nizu moguće je ugraditi dva implantata i preko njih postaviti most od tri zuba.

Cena za dva implantata je 700 €. Cena 2 abatmenta (suprastrukture) 110€. Cena za most- jedan zub na implantatu je 150 € (u ovom slučaju postoje dva zuba na implantima to je 300 €) i jedan zub u mostu između implantata je 100 €.

Znači cena za implantate i most od tri zuba preko dva implantata je 1210 €.

Više o Neodentu

Neodent je s razlogom najkorišćeniji zubni implant u našoj ordinaciji i jedan od najkorišćenijih u svetu, s obzirom da ih se godišnje ugradi oko milion. To je implant koji su dizanjirali i proizveli stomatolozi iz Brazila, zemlje u kojoj je estetska hirurgija na vrhunskom nivou, i u kojoj se ugrađuje veliki broj implantata godišnje.

Kada je pre 30 godina dizajniran, sa ciljem da se na njega mogu odmah postaviti privremeni zubi koji se ne vade iz usta, to je bila revolucionarna ideja. Nekolicina drugih proizvođača je imala takav proizvod i malo njih je verovalo u ideju ranog opterećenja implantata. Danas je rano opterećenje implantata zlatni standard u svetu, pa i mi, u ordinaciji “Dr Lolin”, odmah nakon ugradnje Neodent implantata postavljamo fiksne privremene zube koji se ne vade iz usta. Obuku za ovaj zahvat učili smo od samog osnivača kompanije Neodent, kada smo u Brazilu posetili fabriku Neodent i Institut ILAPEO (Latinoamerički institut za stomatološka istraživanja i nastavu) u gradu Kuritiba.

Danas je fabrika implantata Neodent u vlasništu Švajcarske kompanije Straumann, jednog od najstarijih i najboljih proizvođača implantata na svetu. Oni su dodatno unapredili Neodent implant i na njega stavljaju svoj potpis i garanciju. To je još jedan razlog zašto smemo odgovorno da tvrdimo da naši pacijenti dobijaju vrhunski kvalitet implantata po povoljnim cenama.

Pročitajte više o Implantima na - Zubni implanti Dr Lolin.

Cene mogu da se menjaju ukoliko je potrebno vaditi zube ili ukolikoje indikovan sinus lift sa ubacivanjem veštačke kosti.

Profesionalizam i stručnost

Dr Srđan Lolin je specijalista oralne hirurgije i nosi titulu Master in Laser Dentistry. Na ovim prostorima mi smo jedina ordinacija koja radi operacije na tvrdom i mekom tkivu sa najmodernijim laserskim sistemima. Koristeći lasere možemo da izbegnemo agresivne intrevencije i dobijemo brži oporavak. Najveće rezultate postižemo kod lečenja parodontalne bolesti. Pacijentu možemo da pružimo tretman koji se ne razlikuje od drugih velikih evropskih centara.

Ponosni smo na činjenicu da smo prva, i za sada jedina, klinika u Srbiji sertifikovana od strane Straumann-Neodent grupacije za NeoArch (All-on-4) tehniku.

Pozovite nas!

Takodje našim pacijentima odgovaramo i putem Facebook-a. Možete nam poslati sliku ili snimak a od našeg stučnog tima dobićete savet i način kako da rešite problem.
Ukoliko imate pitanja u vezi vašeg slučaja i želite precizniji odgovor u vezi terapije i cene pošaljite nam vaš snimak svih zuba preko online forme. Naša ordinacija se nalazi u Novom Sadu.
Javite nam se na tel 021 6 571 813, 062 84 83 016 ili putem Viber-a i WhatsApp-a,a možete nam pisati i na [email protected]

Zmaj Ognjena Vuka 14

21000 Novi Sad, Srbija