Zubni implanti defoult blog slika

 

Nadogradnja kosti je procedura koja je vrlo često indikovana kod ugradnje implantata. Odmah nakon vađenja zuba započinje proces koji se naziva resorpcija kosti. Ukoliko je prošlo dosta vremena od vađenja resorpcija je velika I tada se javljaju poteškoće prilikom ugradnje implantata.

Postoje situacije kada nedostatak kosti možemo da rešimo sa malim dodacima veštačke kosti u prahu. Ukoliko je resorpcija veća koristimo koštane blokove sa drugih delova vilice u kombinaciji sa prahom kosti. U gornjoj vilici kada nema dovoljno kosti izvodi se otvaranje sinusa i ubacivanje kosti unutra. To je već ustaljena procedura u oralnoj hirurgiji sa velikim procentom uspeha. Često je preporučujemo našim pacijentima.

 

Najviše problema nam zadaje nedostatak kosti u donjoj vilici I to u bočnim delovima. Ukoliko je tu resorpcija velika najčešće koristimo kratke a šire implantate, kada je to moguće. Jer je gotovo nemoguće nadoknaditi kost kod ekstremne resorpcije u donjim bočnim delovima. Slika gore pokazuje ekstremnu resorpciju donje vilice.

 

To se dešava kod pacijenata koji su jako davno izvadili donje bočne zube. Uglavnom nose donju totalnu protezu koja se mrda prilikom govora i žvakanja. Nije funkcionalna I pacijenti su nezadovoljni. Rešenje tražimo tako što ugrađujemo implantate u prednjem delu vilice, kod brade. Tu uglavnom ima kosti za ugradnju tri ili četiri implantata.

 

Posle ugradnje implantata u prednjem delu pravimo protezu koja se kopča preko implantata pomoću specijalne metalne konstrukcije. Ta konstrukcija povezuje implantate, daje im stabilnost I dugotrajnost.

Posle ugradnje implantata u prednjem delu pravimo protezu koja se kopča preko implantata pomoću specijalne metalne konstrukcije. Ta konstrukcija povezuje implantate, daje im stabilnost I dugotrajnost.

Pitajte ordinaciju Dr Lolin

Ukoliko imate sličan problem možete nam se javiti putem Facebook-a, ili nam poslati sliku/snimak a od našeg stučnog tima dobićete savet i način kako da rešite problem.
Ukoliko imate pitanja u vezi vašeg slučaja i želite precizniji odgovor u vezi terapije i cene pošaljite nam Vaš snimak svih zuba preko online forme. Naša ordinacija se nalazi u Novom Sadu.
Možete nam se javiti na telefon 062 84 83 016 ili putem Viber-a i WhatsApp-a, a možete nam pisati i na [email protected]

Podeli sa drugima:

Zmaj Ognjena Vuka 14

21000 Novi Sad, Srbija