Hollywood smile cena je važno pitanje na koje ćemo se potruditi da vam odgovorimo. Podsetimo da je hollywood smile procedura promene oblika i boje zuba, posle čega dobijate osmeh poput holivudskih zvezda. Željeni rezultat se može postići metalokeramičkim i bezmetalnim, najčešće cirkonijumskim, krunicama. Ceo ovaj postupak traje od 10 do 15 dana, pa je potrebno da budete kod nas ili u blizini.

I faza - Kontrolni pregled i razgovor sa pacijentom

Prvo utvrđujemo kakvo je postojeće stanje i predlažemo terapiju. Slušamo pacijetnove želje i sagledavamo kakve su mogućnosti. Ponekad nije moguće postići lep osmeh samo uz krunicama, već je potrebno zube pomerati, pa tek onda ući u protetiku.

II faza - Priprema zuba

Ukoliko se odlučimo da brusimo zube i presvlačimo ih krunicama potrebno je da zubi budu zdravi. Iz pojedinih zuba je vrlo često potrebno izvaditi živce zbog karijesa ili ako je nakon brušenja ostao tanak sloj denitna, pa se može pojaviti bol na toplo i hladno. Tek kada su svi zubi pripremljeni i izlečeni, prelazi se na brušenje zuba.

III faza - Brušenje zuba

Brušenje se obavlja u jednoj poseti, pod lokalnom anestezijom. Traje od jedan do dva sata. Posle toga se uzima otisak. Dok traje izrada krunica pacijent nosi privremene zube, koje dobija sutradan. Oni se režu na CNC mašini tako da precizno naležu i pacijent može normalno da funkcioniše.

IV faza - Proba plastičnih zuba

Pacijent prvo proba plastične zube, koji izgledaju kao stalni. Tako može da vidi da li mu dužina i oblik zuba odgovaraju. Zajedno posmatramo koliko se zubi vide prilikom osmeha i govora. U ovoj fazi možemo da uradimo sve korekcije, produžimo zube, promenimo im oblik i sl.

V faza - Proba izrezanih cirkonijumskih zuba

Postavljamo zube u ustima i posmatramo naleganje, oblik i boju. U ovoj fazi je moguće vršiti manje izmene. Nije moguće menjati boju prema svetlijoj. Zato je važno da se pacijent na probi plastike odluči za pravu boju. Kod Hollywood smile u pitanju su Bleach boje, podeljene na četiri nijanse. Četvorka je tamnija, a jedinica najsvetlija. Ukoliko je pacijent zadovoljan prelazimo na sledeću fazu.

VI faza - Cementiranje zuba

Krunice se lepe za zube specijalnim cementom, koji je snažan i drži ih na mestu prilikom žvakanja. Tada se poslednji put proverava zagriz i pacijentu se daju upustva za održavanje oralne higijene.

hollywood-smile-2-pre hollywood-smile-2-posle
hollywood-smile-pre hollywood-smile-posle

Koliko košta Hollywood smile?

Hollywood smile cena zavisi od broja zuba i prethodne pripreme. Povoljnija varijanta je sa metalokeramičkim krunicama. Izrađuju se ukupno 24 krunice, jer se presvlače zubi od šestice do šestice, kako u gornjoj, tako i u donjoj vilici.

Hollywood smile cena - sa metalokeramičkim krunicama na prirodnim zubima

Jedna metalokeramička krunica na prirodnom zubu košta 100 €, pa je za 24 zuba potrebno 2400 €.

Vađenje živca je 30 €, pa ako se živac izvadi iz šest zuba koštaće 180 €.

Jedna privremena krunica po zubu je 20 €, dakle 24 privremena zuba koštaju 480 €.

Sve kad se sabere, ukupna cena Hollywood smile-a sa metalokeramičkim krunicama je 3060 eura.

Hollywood smile cena - sa cirkonijumskim krunicama na prirodnim zubima

Jedna cirkonijum kruna na prirodnom zubu je 200 €, a za 24 zuba potrebno je 5280 €.

Vađenje živca je 30 €, pa ako se živac izvadi iz šest zuba koštaće 180 €.

Jedna privremena krunica po zubu je 20 €, dakle 24 privremena zuba koštaju 480 €.

Sve kad se sabere, ukupna cena Hollywood smile-a sa cirkonijumskim krunicama je 5940 eura.

Za cenu Hollywood smile-a na implantima pogledajte stranicu zubni implanti cena.

Profesionalizam i stručnost

Dr Srđan Lolin je specijalista oralne hirurgije i nosi titulu Master in Laser Dentistry.

Jedina Straumann-Neodent sertifikovana klinika u Srbiji

Ponosni smo na činjenicu da smo prva, i za sada jedina, klinika u Srbiji sertifikovana od strane Straumann-Neodent grupacije za NeoArch (All-on-4) tehniku.

U našoj ordinaciji to je jedna od najčešćih procedura a rezultate možete pogledati na našem blogu i na You tube kanalu drlolin.

Korisni blogovi na temu Hollywood Smile-a:

Pitajte ordinaciju Dr Lolin

Ukoliko imate sličan problem možete nam se javiti putem Facebook-a, ili nam poslati sliku/snimak a od našeg stučnog tima dobićete savet i način kako da rešite problem.
Ukoliko imate pitanja u vezi vašeg slučaja i želite precizniji odgovor u vezi terapije i cene pošaljite nam Vaš snimak svih zuba preko online forme. Naša ordinacija se nalazi u Novom Sadu.
Možete nam se javiti na telefon 062 84 83 016 ili putem Viber-a i WhatsApp-a, a možete nam pisati i na [email protected]

Podeli sa drugima:

Zmaj Ognjena Vuka 14

21000 Novi Sad, Srbija