Zubni implanti iskustva su nešto što želimo da podelimo sa našim pacijentima i pratiocima. Da vam detaljnije objasnimo šta radimo u našoj ordinaciji i kakvi su utisci pacijenata. S toga ovom prilikom prikazujemo jedan slučaj potpune rekonstrukcije gornje i donje vilice.

Implantati su bili pacijentov prvi izbor i zbog toga je u Novi Sad dolazio dva puta. Interesantno je što je kompletna procedura u prvoj poseti urađena za veoma kratko vreme.

Pacijent nam se javio i rekao da može da dođe u Novi Sad i da ostane samo tri dana. Kazao je da je veoma zauzet, ali da ima velikih problema sa zubima. Nije mogao da žvaće hranu i kada se smejao pokrivao je usta rukama. Smatrao je da su svi zubi za vađenje i bio je zabrinut jer ne mogao da funkcioniše bez zuba. Telefonom smo dogovorili termin i obezbedili smeštaj u blizini ordinacije. Zubni implanti će, nadao se, biti rešenje.

5,0
Rated 5 out of 5
5 od 5 zvezdica (zasnovano na 17 komentara)

Smeštaj besplatan ako cena rada prelazi 2500 evra

Pacijenti pitaju gde će biti smešteni, gde je ordinacija, gde će parkirati i slično.
Prepustite nama organizaciju smeštaja, bićete u blizini ordinacije, auto vam neće biti potreban. Važno je da nam se javite što pre, 15 do 20 dana ranije, jer se kapaciteti brzo popune. Kada je potrebno obezbeđujemo i garažu za Vaš automobil. Ukoliko cena radova prelazi 2500 evra smeštaj za pacijente je besplatan. S našom sekretaricom se telefonom dogovarate koliko će te biti dana u Novom Sadu, tj. koliko je potrebno da sve bude gotovo.

Paradontopatija nije prepreka za ugradnju implantata

Kada smo napravili 3D snimak kod nas u ordinaciji ispostavilo se da je bio u pravu. Većina zuba bila je rasklaćena. Parodontopatija je uznapredovala i zubi su se klimali. Odlučili smo da izvadimo sve zube iz gornje i donje vilice.

Na zubne implante, ukoliko pacijent ima paradontopatiju, mogu preći bakterije koje se nalaze u zubnom džepu. Zato ne ostavljamo nijedan zub u vilici. Kada se svi zubi izvade više nema zubnih džepova i bakterije nestaju. Jedino tako parodontopatija nije kontraindikacija za ugradnju implantata.

Upravo zbog paradontopatije vadimo sve zube kod većine pacijenata koji nam se javljaju i posle ugrađujemo implantate. To je u našoj ordinaciji rutinska procedura i najčešće je radimo u istoj poseti. Nisam primetio da se kod tih pacijenata implanti teže primaju ili se dešavaju veće komplikacije. Praktično je procenat uspeha isti kao kod ljudi koji nemaju parodontopatiju. Ključ je u tome da se svi parodontopatični zubi eliminišu. Razlika kod ove bolesti može biti da je kost niža ili tanja, tj. da se otopila. Tada pribegavamo sinus lift ili drugim tehnikama.

Zubni implanti iskustva – brzo, bez otoka i bolova

Zubni implantati koje ugrađujemo pacijetnima mahom donose pozitivna iskustva. Za vreme prve posete izvadili smo sve zube iz gornje vilice, detaljno očistili gnojne kesice i poravnali viličnu kost. U istom aktu smo ugradili 6 implantata u gornju vilicu. Sutradan smo ponovili proceduru. Izvadili smo sve zube iz donje vilice i ugradili šest implantata, a nakon toga uzeli otisak za privremene zube. Sve se radi u lokalnoj anesteziji koja je dovoljna da pacijent ne osećaju nikakve bolove. Da bi bili opušteni pacijenti pre intervencije obično popiju sedative.

Implanti treba da budu stegnuti u kostima, a koliko su čvrsti uvek merimo digitalnom sondom. Jedino tako smo sigurni da možemo da napravimo privremene zube koji su vezani za njih. Izrada privremenih zuba na implantatima je standardna procedura u našoj ordinaciji.

Privremene zube odmah po ugradnji implantata možemo da ponudimo pacijentima jer koristimo kvalitetne implante marke NEODENT iz grupacije STRAUMANN. Oni su posebno dizajnirani da mogu odmah da se opterete. Vrlo brzo se vezuju za viličnu kost sa velikim procentom uspeha. O njima smo učili od najboljih brazilskih stručnjaka i uverili se u to posle u našoj ordinaciji.

To potvrđuje i naš pacijent na filmu, možete da vidite kako izgleda posle tri dana. Pridržavao se naših uputstava, hladio spolja i uzimao antibiotike.
Zubni implanti su za njega pozitivno iskustvo. Dobio je injekciju protiv otoka, pa nije imao velike tegobe i bolove. Izdržao je tri dana bez zuba i dobio je privremene zube. To su zubi od akrilata dovoljno čvrsti da pacijent može da grize mekšu hranu. Fiksirani su preko implantata malim šrafovima. Ne oslanjaju se na zubno meso da ne bih pritiskali ranu i da hrana može lako da se očisti. Privremene zube na implantatima standarno izrađujemo za pet dana, ali je ovaj pacijent žurio, pa smo ih napravili za tri.

Cenovnik

Osim “zubni implanti iskustva” pacijenti često pretražuju i “zubni implanti cene”. Zato ističemo cene impnatata i privremenih zuba i u ovom konkretnom slučaju. Dakle, operativno vađenje svih zuba iz jedne vilice, čišćenje gnojnih kesica i niveliacija vilice koštalo je 300 evra. Ugradnja 6 implantata po vilici je bila 2100 evra i privremeni zubi koji su fiksirani za implantate za jednu vilicu su koštali 450 evra.

Stalni zubi na implantatima - II poseta

Četiri meseca posle ugradnje implantata, ukoliko nije rađen sinus lift, mogu da se prave stalni zubi. Veliki broj pacijenata ne dođe nakon četiri meseca već kasnije. Pojedini žive na drugom kontinentu na primer u Australiji dođu i godinu dana posle ugradnje. U međuvremenu bez problema nose privremene zube.

Zubni implanti iskustva zavise i od vrste stalnih zuba

Postoji nekoliko vrsta stalnih zuba koje pravimo preko implantata. Akrilatni zubi sa metalnim ojačanjem takozvani Toronto bridž. Ranije smo pravili dosta proteza koje se kopčaju preko četiri implantata. Sada vrlo retko. Nakon obuke u Brazilu tim pacijentima nudimo Toronto bridž preko četiri implantata. Ovi zubi se ne vade iz usta, ne postoji nepce kao na protezi i održavaju se kao prirodni zubi. Od akrilata su, lak je materijal, ne opterećuje mnogo implantate. Mogu da se fiksiraju preko četiri implantata, nije potreban veći broj. Jednostavna je popravka ukoliko je potrebna. Radi održavanja se mogu skinuti u ordinaciji.

Jedna od najčešćih varijanti zuba koje pravimo preko implantata je metalokeramički most. To je veoma izdržljiv i dugotrajan protetski rad. Metal se izrađuje na 3D printeru i ima manju težinu i manje opterećuje implantate nego kada se lije starim tehnikama. Estetski dobro izgleda. Moguće je napraviti zube u bleach bojama, čime pacijent dobija hollywood smile. U našoj ordinaciji radimo šrafljenu verziju mosta preko implantata, koji može da se skine u ordinaciji. Ipak, reparatura je nešto komplikovanija nego kod druge dve vrste rada.

Cirkonijum na BioHpp podlozi za najbolji estetski efekat

Naš pacijent je hteo najmodernije rešenje. To su zubi od čistog cirkonijuma na ultra lakoj BioHpp podlozi. Svaka krunica je za sebe cementirana na podlozi koja je zašrafljena preko implantata. Ovim zubima se postiže najbolji estetski rezultat. Po želji pacijenata moguće je izraditi zube u bleach bojama, čime dobijaju najefektniji holivudski osmeh.

Zbog obima posla i izrade zuba u obe vilice pacijent mora da ostane kod nas i do 15 dana. To vreme je potrebno da se urade sve probe i da zubi izgledaju baš onako kako pacijent želi. Prvo obavezno izrežemo zube od plastike i postavljamo ih u usta na implantate. Tako zajedno gledamo kako će stalni zubi izgledati i korigujemo ih na vreme. Bez probe plastike u ustima nikada ne režemo cirkonijumske zube, jer kod cirkonijuma nema korekcija, a ne želimo da se desi da pacijent ne bude zadovoljan. Zato nam je potrebno dosta vremena da uradimo sve probe i ispratimo zadovoljnog pacijenta.

Detaljne cene svih vrsta zuba na implantatima možete naći na strani ZUBNI IMPLANTI CENA

Kao što vidite na filmu, kod našeg pacijenta je velika transformacija. Njemu je bilo potrebno malo vremena da se navikne na nove zube. To je normalno. Jezik je bio naviknut na prazna mesta u ustima, izlizane zube. Ponekad pacijenti u početku teže izgovaraju pojedine glasove. Posle deset dana govor dolazi u normalu.

Zubni implanti iskustva je nešto što želimo da podelimo sa našim pratiocima. Svaki pacijent je poseban i drugačiji. Mnogo raznih primera naći ćete na našem Youtube kanalu. Zapratite nas, tu ćemo prikazivati i FB uživo uključenja sad r Lolinom. Pišite nam i pitajte sve što vas zanima. Rado ćemo odgovoriti.


Pitajte ordinaciju Dr Lolin

Ukoliko imate sličan problem možete nam se javiti putem Facebook-a, ili nam poslati sliku/snimak a od našeg stučnog tima dobićete savet i način kako da rešite problem.
Ukoliko imate pitanja u vezi vašeg slučaja i želite precizniji odgovor u vezi terapije i cene pošaljite nam Vaš snimak svih zuba preko online forme. Naša ordinacija se nalazi u Novom Sadu.
Možete nam se javiti na telefon 062 84 83 016 ili putem Viber-a i WhatsApp-a, a možete nam pisati i na [email protected]

Zmaj Ognjena Vuka 14

21000 Novi Sad, Srbija