koliko traju zubni implanti - dr lolin implantologija

Zubni implanti na rate - U našoj ordinaciji

Zubni implanti na rate tj. dinamika plaćanja celokupne usluge ugradnje implantata i izrade zuba na implantatima je važna informacija za pacijente koji traže ovu intervenciju.

Zato smo odlučili da pojasnimo kako teče ova procedura i koliko košta.

Ceo postupak se može podeliti u nekoliko faza tj. dve najvažnije.

Prvo je kontakt pacijenta sa ordinacijom. Često se odvija telefonskim putem ili preko emajla. Tada od nas pacijent dobija prve informacije kako teče procedura ugradnje i koliko vremena treba za to. Što se tiče finansija dajemo uopštene informacije na osnovu pretpostavke da je potrebno ugraditi četiri do šest implantata u jednu vilicu. Treba napomenuti da pacijenti često traže odmah preciznu računicu preko telefona, međutim to nije moguće dati. Zato tražimo od vas da nam pošaljete preko mejla ili vibera bar panoramski 2D snimak na osnovu koga mi u 90% slučajeva možemo isplanirati terapiju i troškove.

Ako se pacijent odluči zakazujemo pregled i 3D snimanje kod nas u ordinaciji.

Na prvom susretu posle upoznavanja sa pacijentom pristupamo 3D snimanju. Troškovi snimanja za obe vilice su 8000 dinara. Posle toga prelazimo na razgovor sa pacijentom i analiziramo snimak. Bez obzira da li se pacijent odluči da radi ili ne pregled se ne naplaćuje, plaća se samo snimak.

Posle toga ako se pacijent odluči da radi pristupamo hirurškoj intervenciji vađenja preostalih zuba, ako su za vađenje, i u istom aktu ugradnji implantata. Najčešće za vreme jedne posete uradimo jednu vilicu i sutradan se radi druga vilica. Na implante se postavljaju nastavci, suprastrukture. Odmah posle toga se uzimaju otisci i pristupa se izradi fiksnih privremenih zuba. Za to je potrebno nekoliko dana. Zato pacijentima najčešće kažemo da odvoje pet radnih dana da budu kod nas.

Cena ugradnje četiri implantata, četiri suprastrukture i fiksnih privremenih zuba je 300.000 dinara. Može doći do promene ukoliko ima zuba koji treba da se izvade, za otprilike nekoliko stotina eura. O tome detaljno pričamo pre početka intervencije.

Ukoliko troškovi lečenja prelaze 2500 eura mi besplatno obezbeđujemo smeštaj u našim apartmanima blizu ordinacije.

Ovo su troškovi koje pacijent plaća u prvoj fazi. Ovo je prva rata plaćanja zubnih implantata. Posle toga se čeka četiri meseca, za to vreme vas služe fiksni privremeni zubi preko implantata.

Posle tog perioda pacijent se vraća u ordinaciju radi izrade stalnih zuba preko implantata. Tada ide druga rata plaćanja u vezi ove usluge. Treba napomenuti da je vreme izrade stalnih zuba dve sedmice. Isto tako ako troškovi prelaze 2500 eura mi ćemo obezbediti besplatan smeštaj

Postoje dve opcije

Metalokeramički zubi preko četiri implantata cena 268.800 dinara

Cirkonijum krunice preko četiri implantata 412.800 dinara

Cena se može promenuti ukoliko ima više implantata. Znači posle četiri meseca dolazi druga rata koja se plaća i koja se odnosi na stalne zube.

 

Mogućnost plaćanja kreditnim karticama postoji u ordinaciji dr Lolin. Potrebno najaviti svojoj banci zbog mogućeg limita na kartici.


Profesionalizam i stručnost

Dr Srđan Lolin je specijalista oralne hirurgije i nosi titulu Master in Laser Dentistry.

U našoj ordinaciji to je jedna od najčešćih procedura a rezultate možete pogledati na našem blogu i na You tube kanalu drlolin.

Pročitajte naše ostale blogove na temu implantologije i stomatologije

 

Pitajte ordinaciju Dr Lolin

Ukoliko imate sličan problem možete nam se javiti putem Facebook-a, ili nam poslati sliku/snimak a od našeg stučnog tima dobićete savet i način kako da rešite problem.
Ukoliko imate pitanja u vezi vašeg slučaja i želite precizniji odgovor u vezi terapije i cene pošaljite nam Vaš snimak svih zuba preko online forme. Naša ordinacija se nalazi u Novom Sadu.
Možete nam se javiti na telefon 062 84 83 016 ili putem Viber-a i WhatsApp-a, a možete nam pisati i na [email protected]

Zmaj Ognjena Vuka 14

21000 Novi Sad, Srbija