Implanti u podu nosa

Implantati u podu nosa predstavljaju inovativno rešenje za pacijente koji su izgubili zube u gornjoj vilici. Sidre se u najtvrđi deo gornje vilice, odmah ispod nosa i pružaju stabilnu osnovu za nove zube. Omogućavajući pacijentima da povrate osmeh i funkcionalnost žvakanja zuba gornje vilice.

Zahvaljujući naprednim tehnikama ugradnje, zubni implantati koji se postavljaju u pod nosa, uz dodatak zigomatičnih implantata i tuberpterigoidnih implantata sa strane, daju trajno rešenje za gubitak zuba bez potrebe za dodatnim postupcima poput nadoknade kosti, tj. sinus lifta. 

Kod pacijenata kojima su potpuno otopljene kosti gornje vilice implanti u podu nosa su, uz kombinaciji sa zigomatičnim i ukoliko je moguće i tuberpterigoidnim implantatima, postali standard za nadoknadu zuba i rešenje za sve one ljude kojima je rečeno da kod njih ugradnja implantata nije moguća.

5,0
Rated 5 out of 5
5 od 5 zvezdica (zasnovano na 1 komentara)

Implanti u podu nosa - Primer iz prakse

Pacijentkinja nam je poslala snimak sa željom da ugradi implante. Nosila je totalnu protezu duže vreme, srednjih je godina i htela je da ima fiksne zube. Ne voli to što mora da vadi protezu, koja joj prilikom jela često spada. Kaže da joj je u više ordinacija rečeno da za njen slučaj nema rešenja, tj. da joj je nemoguće ugraditi implantate u gornju vilicu.

Na internetu je videla naše objave u kojima pokazujemo rešenja za otopljene vilice. U pitanju je protokol za otopljene vilice koji podrazumeva više različitih tehnika ugradnje implantata. Njegova suština je da se preskoči kost gornje vilice i implanti fiksiraju u okolne kosti. Uptavo to smo primenili i u njenom slučaju. 

Rešenje “nerešivog slučaja”

U prednjem delu vilice najtvrđa kost je pod nosa.  Kada je to moguće probija se tupim borerom i implante je moguće stegnuti velikom silom. To nam je značajno je možemo odmah da postavimo privremene zube. Kada smo sigurni da smo fiksirali implante napred, onda znamo da nam treba samo po jedna zigoma sa svake strane. Ukoliko ne mogu da se postave standardni implanti ispod nosa idemo na tehniku quad zigoma ili po dve zigome sa svake strane.

Kod ove pacijentkinje smo bočno ugradili po jedan zigomatični implantat, što je svakako bolje rešenje od sinus lifta. Za razliku od sinus lifta implant se odmah steže u zigomatičnu kost, nema čekanja šest meseci, te pacijent može odmah dobiti i fiksne privremene zube. 

Kad god je moguće iza zigomatičnih implantata ugrađujemo tuber pterigoidne implantate. Oni se nalaze na mestu između sedmice i osmice. Važni su nam zbog ravnomernog prenošenja sila žvakanja. Kada njih postavimo protetski rad preko implatata nema visećih zuba koji se ponašaju kao poluga, već se na kraju oslanja na ove implante i prenosi pritisak. Zigomatični implanti su tada manje opterećeni.

Tako da je naša pacijentkinja koja ima ekstremno otopljenu i spongioznu gornju vilicu dobila sedam jako stegnutih implantata koji mogu da se opterete. Intervencija je trajala manje od dva sata i nije bilo bolova. Odmah posle ugradnje implantata smo pristupili uzimanju otiska, a za par dana smo postavili fiksne privremene zube.

Implanti u podu nosa po fazama

Implanti u podu nosa se kao i kod All on 4 ili All on 6 procedure izvodi po fazama, ali je njabitnije da se već nakon prve faze kući vraćate sa fiksnim zubima koje ne vadite iz usta.

Zato ako i vi imate sličaj problem i rečeno vam je da ugradnja implantata nije moguća ne verujte odmah. Javite nam se. Ukoliko ste u mogućnosti pošaljite nam bilo kakav snimak zuba. Mi ćemo vam brzo odgovoriti, dati plan terapije i cenu. 

Za pacijente koji nisu iz Novog Sada, a čiji troškovi terapije kod nas prelaze 2500 eura, organizujemo besplatan smeštaj. U pitanju su apartmani koji se nalaze iznad ili u blizini ordinacije. Tako da ne morate da se brinete u vezi sa tim. Samo prilikom razgovora naglasite da vam treba smeštaj. Takođe imamo rešenje za parking ukoliko vam je potrebno.  

Prva faza rada

Prva faza rada podrazumeva ugradnju implantata, uzimanje otisaka i postavljanje fiksnih privremenih zuba. Tokom ove faze potrebano je da pacijent kod nas bude konstatno pet dana. Za to vreme je na licu prisutan otok, tokom koga preporučujemo mirovanje i hladne obloge. 

Druga faza rada

Posle ugradnje ovih implantata čeka se šest meseci do druge faze rada, kada se prave stalni zubi, koji mogu biti metalokeramički ili cirkonijumski. Tada pacijent ponovo dolazi kod nas i zadržava se oko dvanaest dana.

Primena protokola za otopljene vilice povećala je indikacije i mogućnosti da pacijent dobije fiksne zube. Rado ga preporučujemo gde je potrebno i zadovoljni smo rezultatima koje dobijamo. Zato vam stojimo na raspolaganju za konsultacije i pregled.


Profesionalizam i stručnost

Dr Srđan Lolin je specijalista oralne hirurgije i nosi titulu Master in Laser Dentistry.

Jedina Straumann-Neodent sertifikovana klinika u Srbiji

Ponosni smo na činjenicu da smo prva, i za sada jedina, klinika u Srbiji sertifikovana od strane Straumann-Neodent grupacije za NeoArch (All-on-4) tehniku.

U našoj ordinaciji to je jedna od najčešćih procedura a rezultate možete pogledati na našem blogu i na You tube kanalu drlolin.

Pročitajte naše ostale blogove na temu implantologije:

 

Pitajte ordinaciju Dr Lolin

Ukoliko imate sličan problem možete nam se javiti putem Facebook-a, ili nam poslati sliku/snimak a od našeg stučnog tima dobićete savet i način kako da rešite problem.
Ukoliko imate pitanja u vezi vašeg slučaja i želite precizniji odgovor u vezi terapije i cene pošaljite nam Vaš snimak svih zuba preko online forme. Naša ordinacija se nalazi u Novom Sadu.
Možete nam se javiti na telefon 062 84 83 016 ili putem Viber-a i WhatsApp-a, a možete nam pisati i na [email protected]

Zmaj Ognjena Vuka 14

21000 Novi Sad, Srbija