Hollywood Smile sa Cirkonijumskim krunicama

Koliko košta holivudski osmeh?

Koliko košta holivudski osmeh je pitanje na koje ćemo u ovom tekstu dati detaljne odgovore.

Hollywood Smile tretman, odnosno ostvarivanje holivudskog osmeha, razlikuje se od pacijenta do pacijenta, a tretman se kreira u skladu sa njihovim stomatološkim potrebama. Tako i vremenski okvir postizanja željenog rezultata zavisi od stanja zuba i zahteva lečenja, što takođe utiče na konačnu cenu.

Vremenski okvir izrade holivudskog osmeha je od 10 do 14 dana. Precizniji odgovor dobićete ako nam mejlom pošaljete rtg snimak vaših zuba. U nastavku čitajte šta možete očekivati ako razmišljate o tretmanu Hollivood Smile da biste ulepšali svoj osmeh. Bez obzira na tehniku opšti proces ostaje isti za sve i  sastoji se od četiri koraka.

Postoji nekoliko rešenja za postizanje Holivudskog osmeha.

5,0
Rated 5 out of 5
5 od 5 zvezdica (zasnovano na 10 komentara)

I Pomoću metalokeramičkih krunica

Uz pomoć metalokeramičkih krunica postiže se visok estetski efekat i izuzetno blistavi zubi. Metalokeramičke krunice su posebno indikovane ako postoje veći bezubi prostori.

Cena jedne metalokeramičke krunice – 100 evra

Najčešće se izrađuje 12 zuba po vilici, ukupno 24 krunice – 2400 evra

Ukoliko postoje pripremni radovi u smislu čišćenja karijesa i vađenja živca cena se može promeniti.

 

II Hollywood Smile pomoću cirkonijumskih (bezmetalnih) krunica

 

Pomoću cirkonijumskih krunica postiže se najbolji estetski efekat. S obzirom da ove krunice imaju dozu transparentnosti veoma ih je teško razlikovati od prirodnih zuba. Cirkonijum je bioinertan materijal, lagan, nema metala i dobijaju se biserno beli zubi.

Cena jedne cirkonijum krune – 200 evra.

Najčešće se izrađuje 12 kruna po vilici, ukupno 24 krunice – 4800 evra.

Ukoliko postoje pripremni radovi u smislu čišćenja karijesa i vađenja živca cena se može promeniti.

 

III Kombinacija cirkonijum i metalokeramičkih krunica

 

Ne moraju svi zubi biti cirkonijumski, niti svi moraju biti metalokeramički. Dozvoljene su i kombinacije.

S ozbirom da cirkonijumski imaju bolji estetski efekat najčešće se na prednjim zubima od očnjaka do očnjaka izrađuju cirkonijum krunice, a pozadi od četvorke do šestice metalokeramičke krunice.

Navedena cena je za obe vilice

1200 evra za 12 metalokeramičkih zuba + 2400 evra za 12 cirkonujum zuba = 3600 evra

 

IV Rešenje pomoću keramičkih faseta

Najmanje invazivan pristup, a solidan estetski efekat

Cena jedne keramičke fasete – 300 eura.

V Izrada holivudskog osmeha pomoću implantata

Ukoliko je potrebno izvaditi zube ili pacijent nema ni jedan svoj zub takođe je moguće napraviti holivudski osmeh.

Prva faza – privremeni zubi

U prvoj fazi se vade zubi i ugrađuju implantati. Za nekoliko dana pacijent dobija fiksne privremene zube. Njima se ne može postići holivudski osmeh pošto su izrađeni od akrilata. Međutim odabirom odgovarajućeg oblika i boje privremenih zuba, efekat je zadovoljavajući.

Cena: Vađenje zuba cena zavisi od broja i stanja zuba. Ponekad je potrebno seći i skidati stari zubni most.

All on 4 i All on 6 sa Neodent implantatima

350e x 4 Neodent implantata = 1400 eura

350e x 6 Neodent implantata = 2100 eura

Postavljanje 4 suprastrukture preko implantata 220 eura

 

All on 4 i All on 6 sa Straumann implantatima

600e x 4 Straumann implantata 2400 eura

600e x 6 Straumann implantata 3600 eura

Postavljanje 4 suprastrukture 480 eura

 

Izrada fiksnih privremenih zuba u svim slučajevima je 500 evra po vilici.

 

Druga faza – stalni zubi preko implantata

Cena za stalne zube preko implantata zavisi da li se pacijent odluči za metalokeramičke ili cirkonijumske zube.

Metalokeramički zubi preko 4 implantata su 1840 eura. To je cena za jednu vilicu. Ako se rade obe vilice cena je 3680 evra.

Cirkonujum zubi preko 4 implantata su 3040 eura za jednu i 6080 evra za obe vilice.

Kako do holivudskog osmeha?

Da biste ostvarili svoju želju i imali pravi holivudski osmeh potrebno je da prođete kroz nekoliko koraka u našoj ordinaciji.

Stomatološke konsultacije za Hollywood Smile

Glavna svrha konsultacija je da se temeljno proceni stanje vaših zuba. Tada ćemo znati da li možemo izaći u susret estetskim zahtevima pacijenta ili ne.

Stomatolog će prvo pomoću skenera snimiti vaš gornji i donji zubni luk. To je početno stanje. Tokom procene uzimamo u obzir položaj zuba i stanje gleđi i dentina.

Pre nego što započnemo kozmetičke tretmane, potrebno je utvrditi da li su potrebni rehabilitacioni tretmani. Oni uključuju lečenje kanala korena, dubinsko čišćenje džepova presađivanje desni i dr. Ovi tretmani osiguravaju uspeh holivudskog osmeha, kako bi se izbegle bilo kakve buduće komplikacije.

 

Planiranje savršenog holivudskog osmeha

Drugi deo procedure Hollywood Smile je planiranje ili redizajn novog osmeha.

Pacijenti razgovaraju i kažu stomatologu kako žele da promene svoj osmeh. Stomatolog tada odgovara šta je medicinski moguće, a šta nije moguće. Zbog važnosti kozmetičkog poboljšanja, stomatolozi se prvo fokusiraju na prednje zube (prvih 10 gornjih i 10 donjih). Najveći broj promena se radi na prednjim, nešto manje na zadnjim zubima. Mogući su i kozmetički i rehabilitacioni tretmani tako da postoji mnogo opcija lečenja, a sve to utiče na konačnu cenu tretmana.

Opcije se prezentuju pacijentu zajedno sa troškovima i u skladu sa tim kreira se digitalni osmeh. Kada se pacijent odluči za najadekvatniju opciju prelazi se na konkretan posao.

U nastavku teksta čitajte na koji način pripremamo zuba za uobičajene hollywood smile tretmane:

Hollywood Smile fasetama

Sa zuba se skida tanak sloj gleđi kako bi se faseta uz pomoć lepka postavila na prednju stranu zuba. Nakon preparacije zuba, pre nego što se zubi trajno pokriju postavljaju se privremene fasete. To su probne fasete koje nam služe da vidimo da li ćemo postići željeni estetski efekat. Postavljaju se samo na ograničeno vreme i čim stignu trajne one se skidaju.

 

Holivudski osmeh uz pomoć zubnih krunica

U slučaju da izrada faseta nije indikovana, odlučujemo se za zubne krunice. To je najčešća Hollywood smile procedura. Za razliku od faseta, krunicama je potrebno više pripremnih radova nego fasetama. Pošto krunice pokrivaju ceo zub, zubu je potrebno više pripremnih radova da bi se pravilno uklopio. Priprema zuba za krunice takođe uključuje čišćenje karijesa kako bi se izbegle komplikacije, a potom se zub brusi da bi se preko njega postavila krunica – metalokeramička ili cirkonijumska. U ovom slučaju se prednost daje cirkonijumskim krunicama zbog boljeg estetskog efekta, ali i manjeg brušenja zuba.

 

Hollywood Smile nakon bezube vilice

Ukoliko vam nedostaju zubi ili je potrebno vađenje, pristupa se ugradnji implantata. Pacijent treba da zna da je posle ugradnje implantata potrebno čekati četiri meseca dok se implantati integrišu u kosti i tek onda nastaviti hollywood smile proceduru. Za to vreme pacijent nosi privremene zube, o kojima je već bilo reči. Tek nakon četiri meseca pacijent bira za li želi da dobije metalokeramičke ili cirkonijumske zube na implantatima.

 

Kako zakazati Hoolivudski osmeh?

Ako želite holivudski osmeh slobodno nam se javite. Dovoljno je da nam pošaljete rtg snimak vaših zuba i kažete za koju ste proceduru zainteresovani.

Osoblje u stomatološkoj ordinaciji „Dr Lolin“ je stručno, sa velikim iskustvom i obučeno da vam ispuni želje. Zakazaćemo konsultacije i videti koja je opcija najbolja za vas.

Za hollywood smile najčešće se koristi digitalno uzimanje otisaka pomoću skenera i digitalni dizajn od strane zubnog tehničara. Tako da možete biti sigurni da će te dobiti najmoderniji tretman kao u najboljim ordinacijama širom Evrope, ali kod nas po znatno povoljnijoj ceni.


Profesionalizam i stručnost

Dr Srđan Lolin je specijalista oralne hirurgije i nosi titulu Master in Laser Dentistry.

Jedina Straumann-Neodent sertifikovana klinika u Srbiji

Ponosni smo na činjenicu da smo prva, i za sada jedina, klinika u Srbiji sertifikovana od strane Straumann-Neodent grupacije za NeoArch (All-on-4) tehniku.

U našoj ordinaciji to je jedna od najčešćih procedura a rezultate možete pogledati na našem blogu i na You tube kanalu drlolin.

Pročitajte naše ostale blogove na temu implantologije:

 

Pitajte ordinaciju Dr Lolin

Ukoliko imate sličan problem možete nam se javiti putem Facebook-a, ili nam poslati sliku/snimak a od našeg stučnog tima dobićete savet i način kako da rešite problem.
Ukoliko imate pitanja u vezi vašeg slučaja i želite precizniji odgovor u vezi terapije i cene pošaljite nam Vaš snimak svih zuba preko online forme. Naša ordinacija se nalazi u Novom Sadu.
Možete nam se javiti na telefon 062 84 83 016 ili putem Viber-a i WhatsApp-a, a možete nam pisati i na [email protected]

Zmaj Ognjena Vuka 14

21000 Novi Sad, Srbija