zubni implanti cena dr lolin

Koliko košta jedan zubni implant je najčešće pitanje naših pacijenata. Zato ovim tekstom želimo da pojasnimo sve u vezi cene implantata, što je preciznije moguće.

U našoj ordinaciji ugrađujemo zubne implante marke Neodent. To je implant koji pripada grupaciji Straumann, najvećem proizvođaču u oblasti implantologije. Za kvalitet garantuje kompanija Straumann.

Procedura ugradnje implantata kreće od 3D RTG snimka zato i njega treba uzeti u obzir.

Cena jednog 3D snimka za obe vilice je 60 evra. Ugradnja jednog Neodent implantata je 350 evra. U pitanju je samo implantat. Da bih se na implantat postavio jedan zub ili da bih poslužio kao nosač mosta na njega se mora postaviti suprastruktura ili abatment.

Cena jednog abatmenta za ovaj implant je 55 evra.

4,7
Rated 4.7 out of 5
4.7 od 5 zvezdica (zasnovano na 44 komentara)

NEDOSTATAK JEDNOG ZUBA

Ukoliko pacijentu nedostaje samo jedan zub, potrebno je ugraditi jedan implant, postaviti suprastrukturu na njega i preko nje zavrnuti krunicu. Krunica može biti metalokeramička ili od cirkonijuma.

Znači kompletan zub se sastoji od:

 1. Implantata 350 evra
 2. Suprastrukture 55 evra
 3. Metalokeramičke krune 150 evra.

 Sve zajedno nadoknada za jedan zub je 555 evra.

Jedna krunica od cirkonijuma je 270 evra, pa je onda cena implanta sa cirkonijum krunicom i suprastrukturom 

675 evra. 

Ugradnja jednog implantata se koristi da izbegnemo brušenje susedna dva zuba. Cena jeste nešto veća od metalokeramičkog mosta od tri člana, ali je benefit neuporediv. Često je potrebno izvaditi živce iz susednih zuba kada se bruse, tada je cena skoro ista. A ne diramo susedne zube.

NEDOSTATAK TRI ZUBA

Ukoliko nedostaje tri zuba, ugrađuju se dva implantata i pravi se most od tri zuba. Cene su sledeće:

 • Ugradnja dva implantata košta 700 evra. 
 • Potrebno je postaviti suprastrukturu na svaki implant to je 110 evra za oba. 
 • Posle toga se pravi most od tri zuba. Zub od metalokeramike koji je iznad implantata košta 150 evra, zub koji je između implantata košta 100 evra.

Znači cena za dva implantata je 700 evra, za dve suprastrukture je 110 i za most 400 evra. 

Tako da ukoliko fali tri zuba nadoknada sa implantatima košta 1210 evra. U pitanju je šrafljena verzija mosta koja se može skinuti u ordinaciji.

Najčešća indikacija za ovu intervenciju je nedostatak zuba u zadnjem delu vilice. Na primer kada je poslednji zub trojka i pacijent nema ni jedan zub iza trojke. Tada postoje samo dve mogućnosti da se napravi proteza koja se vadi iz usta i druga da se ugradi dva implantata. Jedan na mesto četvorke i drugi na mesto šestice. Tada se pravi most od tri zuba kao što je opisano u tekstu iznad ovog.

NEDOSTATK SVIH ZUBA

Ukoliko pacijent nema ni jedan svoj zub ili su svi za vađenje potrebno je ugraditi četiri do šest implantata a ponekad i osam po vilici.

ALL-ON-4 

All on 4 - Ona podrazumeva ugradnju četiri implantata u bezubu vilicu. Implantati moraju biti određene dužine da bih mogli nositi most od deset do dvanaest zuba. Koristi se da bih izbegli sinus lift i druge komplikovane intervencije. Preporuka je da se uvek prave fiksni privremeni zubi. Time je poboljšano srastanje implantata i benefit je što se odmah postavljaju suprastrukture(abatmenti) na implant. Tako da nema više sečenja oko implantata. To je tkz. tehnika One abatment one time.

Ovo je moguće jer koristimo Neodent implantate koji dozvoljavaju veliko zatezanje.

U najvećem broju slučajeva u našoj ordinaciji postavljamo privremene zube par dana posle ugradnje implantata. Ukoliko ima zuba za vađenje implante ugrađujemo isti dan tj. odmah posle vađenja zuba. 

Cene su sledeće:

 • Ugradnja četiri implantata košta 1400 evra
 •  postavljanje četiri suprastrukture preko implantata 220 evra
 •  i fiksni privremeni zubi su 500 evra.

Ukoliko ima zuba za vađenje postoji trošak za tu vrstu intervencije. On se procenjuje na osnovu snimka. Ovo su cene za jednu vilicu. Cela ova procedura traje oko pet dana.

Ukoliko kompletni troškovi prelaze 2500 evra pacijent ima besplatno spavanje kod nas pet dana, što je dovoljno da se sve završi.

Ovo je opis procedure kada pacijent dolazi prvi put kod nas. Posle ovoga se čeka minimum četiri meseca. 

Posle tog perioda pacijent dolazi da mu se postave stalni zubi. Potrebno je da ostane 15 dana. 

Postoje tri izbora za stalne zube, opisali smo ih dole u tekstu.

Primer intervencije:

 

ALL-ON-6

All on 6 - Predstavlja ugradnju šest implantata u bezubu vilicu. To je optimalno rešenje ukoliko vilična kost dozvoljava ovu indikaciju. Moguće je izraditi veće, teže protetske radove. Ukoliko su implantati dovoljno stegnuti postavljaju se fiksni privremeni zubi. Najčešće se prave preko četiri implantata, tako da se odmah posle ugradnje postavlja četiri abatmenta. 

Trošak posle takve intervencije je:

 • šest implantata 6 x 350 evra, - 2100 EUR
 • četiri suprastrukture 4 x 55 evra -  220 EUR
 • i fiksni privremeni zubi 500 evra. 

Ukoliko je potrebno vaditi određene zube postoji trošak za to. Preciznije se može utvrditi kada pacijent pošalje snimak preko mejla.

Posle četiri meseca postoji trošak za stalne zube i za još dva abatmenta.

Ovo su cene za jednu vilicu.

SINUS LIFT

U nekim situacijama nije moguće ugraditi implantate u gornju vilicu bez otvaranja sinusa i ubacivanja veštačke kosti u sinus. To je jedini put koji pacijent mora da prođe kada su sinusi veliki a kost otopljena. Posle ove intervencije se čeka šest meseci. U nekim slučajevima je moguće isti dan ugraditi implantate, tj u istom aktu napuniti sinus i ugraditi implante. Tada se čeka šest meseci i prave se stalni zubi. Ukoliko je kost izuzetno tanka radi se samo sinus lift bez ugradnje implantata. Tada se čeka šest meseci pa se ugrađuju implantati, uglavnom šest komada. Posle toga se čeka četiri meseca i prave stalni zubi.

Cena sinus lifta za jednu stranu je od 700 do 1000 evra.

 

 

STRAUMANN ZUBNI IMPLANT

Cena jednog Straumann zubnog implantata bez suprastrukture je 600 evra. Cena suprastrukture za Straumann implant je 120 evra.

Cene za privremene i stalne zube su iste za Neodent i Straumann implante, što znači da su troškovi ugradnje strauman implantata sledeći:

Nadoknada jednog zuba Straumann implantom

 • Implant 600 evra
 • Suprastruktura 120 evra
 • Metalokeramičke krune 150 evra.

 Sve zajedno nadoknada za jedan zub je 870 evra.

Jedna krunica od cirkonijuma je 270 evra, pa je onda cena implanta sa cirkonijum krunicom i suprastrukturom 

990 evra. 

Nadoknada tri zuba Straumann implantima

 • Ugradnja dva implantata košta 1200 evra. 
 • Potrebno je postaviti suprastrukturu na svaki implant to je 240 evra za oba. 
 • Posle toga se pravi most od tri zuba. Zub od metalokeramike koji je iznad implantata košta 150 evra, zub koji je između implantata košta 100 evra.

Znači cena za dva implantata je 1200 evra, za dve suprastrukture je 240 i za most 400 evra. 

Tako da ukoliko fali tri zuba nadoknada sa Straumann implantatima košta 1840 evra. U pitanju je šrafljena verzija mosta koja se može skinuti u ordinaciji.

Rekonstrukcija komplente vilice Straumann implantima

All on 4 Straumann

 • Ugradnja četiri implantata košta 2400 evra
 •  postavljanje četiri suprastrukture preko implantata 480 evra
 •  i fiksni privremeni zubi su 500 evra.

Ukupno 3380 EUR

All on 6 Straumann

 • šest implantata 6 x 600 evra, - 3600 EUR
 • četiri suprastrukture 4 x 120 evra -  480 EUR
 • i fiksni privremeni zubi 500 evra. 

Ukupno 4580 EUR

Ukoliko je potrebno vaditi određene zube postoji trošak za to. Preciznije se može utvrditi kada pacijent pošalje snimak preko mejla.

Posle četiri meseca postoji trošak za stalne zube i za još dva abatmenta.

 

STALNI ZUBI

AKRILATNI ZUBI OJAČANI METALOM

Prvi su Akrilatni zubi ojačani metalom tkz. Toronto bridž. Izuzetno su funkcionalni, pacijent ih koristi kao svoje prirodne zube. Cena za ovaj rad:

 • preko 4 implantata je 1200 evra
 • preko 5 implantata je  1250 evra
 • preko 6 implantata je 1300 evra.

Ukoliko je pacijent nosio privremene zube suprastrukture ostaju iste tako da se ne plaćaju ponovo već se uzimaju novi šrafići 10 evra po komadu tako da se dodaje na ovu cenu 40 evra. Proizvođač je propisao da kada se jednom skine, odšrafi rad potrebno je staviti nove šrafiće

Primer intervencije

 

METALOKERAMIČKI MOST

Cena za metalokeramički most od 12 zuba je 1800 evra. Veoma je funkcionalan i ima visoku estetiku. Ne menja boju tokom vremena. Najveći broj pacijenata se odlučuje za ovaj rad. Moguće je odabrati Bleach boje, napraviti Hollywood smile. Na ovo se nadovezuje trošak od 40 evra za četiri nova šrafića, ili 60 evra ukoliko imamo šest implantata.

Primer intervencije:

CIRKONIJUM PREKO METALNE LEGURE

Najlakši protetski rad koji se može postaviti preko implantata. Izrađuje se tanka metalna konstrukcija koja se šrafi preko implantata. Ovo rešenje se pokazalo kao dugotrajnije u odnosu na BioHpp materijal. Moguće je preko konstrukcije postaviti crvenu keramiku ukoliko je potrebno, što BioHpp materijal ne dozvoljava. Tako da je ceo rad spolja od keramičkih materijala.

Svaka cirkonijum krunica je za sebe i posebno se cementira na konstrukciju. Tako da ukoliko dođe do pucanja vrlo lako je zameniti jednu krunicu. Postiže se visok estetski rezultat na kraju i pacijent izlazi iz ordinacije za Hollywood smile efektom.

Primer intervencije:

Cena za konstrukciju sa cirkonijum zubima preko implantata za jednu vilicu je 3300 evra.

Načini plaćanja

U ordinaciji se troškovi ugradnje implantata i izrade zuba naplaćuju u dinarima po kursu od 120 din.

Tako da date cene u evrima mogu jako malo varirati. Na pr. cena za jedan implant je 42000.00 din što zavisno od kursa je 355 evra.

Sugerišemo našim pacijentima da je najjednostavniji metod plaćanja putem platnih kartica. Molimo Vas da pre nego što dođete kod nas proverite sa svojom bankom dnevni limit za svoje kartice.


Jedina sertifikovana klinika u Srbiji za All-on-4 rekonstrukciju vilice od strane Straumann-a

Ponosni smo na činjenicu da smo nedavno postali prva, i za sada jedina klinika od strane Straumann-Neodent grupacije, svetskog lidera u proizvodnji zubnih implanata, za rekonstrukciju bezubih vilica All-on-4 (Neoarch) metodom.

neoarch sertifikat

Profesionalizam i stručnost

Dr Srđan Lolin je specijalista oralne hirurgije i nosi titulu Master in Laser Dentistry.

U našoj ordinaciji to je jedna od najčešćih procedura a rezultate možete pogledati na našem blogu i na You tube kanalu drlolin.

Pročitajte naše ostale blogove na temu implantologije

 

Pitajte ordinaciju Dr Lolin

Ukoliko imate sličan problem možete nam se javiti putem Facebook-a, ili nam poslati sliku/snimak a od našeg stučnog tima dobićete savet i način kako da rešite problem.
Ukoliko imate pitanja u vezi vašeg slučaja i želite precizniji odgovor u vezi terapije i cene pošaljite nam Vaš snimak svih zuba preko online forme. Naša ordinacija se nalazi u Novom Sadu.
Možete nam se javiti na telefon 062 84 83 016 ili putem Viber-a i WhatsApp-a, a možete nam pisati i na [email protected]

Zmaj Ognjena Vuka 14

21000 Novi Sad, Srbija