neoarch sertifikat

Ordinacija dr Lolin je postala sertifikovan NeoArch centar od strane Neodent Straumann kompanije

Ponosni smo na činjenicu da smo prva, i za sada jedina, klinika u Srbiji sertifikovana od strane Straumann-Neodent grupacije za NeoArch procerudu.

Šta je NeoArch procedura?

NeoArch procedura je zapravo drugo ime za All-on-4 tehniku. To je želja da se gotovo svakom pacijentu obezbedi lep osmeh i funkcionalni zubi.

Osnovna delatnost naše ordinacije je izrada fiksnih zuba za naše pacijente pomoću ugradnje implantata. Proteze koje se vade iz usta gotovo nikad ne nudimo našim pacijentima. Kod svakog se trudimo da pronađemo rešenje koje će omogućiti zube koji se ne vade iz usta.

Kompanija Neodent je verovatno otišla najdalje sa tim konceptom. Napravili su tkz. NeoArch rešenje za svakog. Ono podrazumeva ugradnju četiri implantata u vilicu, uglavnom odmah posle vađenja zuba. Preko implantata se u roku od nekoliko dana postavljaju fiksni privremeni zubi. Tako da pacijent praktično odmah dobija zube.

5,0
Rated 5 out of 5
5 od 5 zvezdica (zasnovano na 7 komentara)

Kako se dobija sertifikat za NeoArch (All-on-4) od strane Straumann-a?

Da bih se ovaj NeoArch koncept implementirao u praksi potrebno je da stomatološki tim prođe kroz edukaciju koji pruža kompanija Neodent Straumann. Tako kreću i edukacije koje je naš tim morao da prođe na svom putu usavršavanja:

Poseta Brazilu i institutu Ilapeo

Taj put edukacije počinje u Brazilu u institutu Ilapeo u gradu Kuraćiba koji smo imali prilike da posetimo. To je institut gde je dizajniran sistem Neodent. Tamo smo imali priliku da učimo tehnike ugradnje implantata sa najvećim stručnjacima iz kompanije Neodent. Učili smo kako da postignemo veliku primarnu stabilnost implantata posle ugradnje i kako da odmah napravimo zube pacijentu.

Edukovali su nas koje se protetske komponente postavljaju preko implantata i kako se pravilno uzimaju otisci. Akcenat cele edukacije je bio na rehabilitaciji kompletno bezube vilice. To je ono što želi da postigne kompanija Neodent.

Bez komplikovanih operacija, skupih materijala i zahvata. Da oporavak pacijenta bude što lakši. A da pri tome dobije fiksne funkcionalne zube i estetski prihvatljive. Oni žele to da priušte skoro svakom pacijentu. Zato je ta NeoArch procedura napravilia toliki pomak u implantologiji. Poenta NeoArch tehnike je da što veći broj bezubih pacijenata dobije fiksne zube a ne samo privilegovani.

Do tada su bile na sceni komplikovane nadoknade kosti, veoma skupe. Nisu se odmah postavljali zubi preko implantata. Mali broj pacijenata se upuštao u ugradnju implantata. Danas se taj stav promenio.

Sledeći korak -  Edukacija u Portugaliji, u klinici koja se bavi isključivo NeoArch (All-on-4) tehnikom

Dalju edukaciju smo nastavili u Portugaliji u gradu Braga. U čuvenoj klinici koja se bavi isključivo NeoArch tehnikama. Akcenat je bio na najtežim slučajevima za ugradnju implantata. To su slučajevimi sa ekstremnom atrofijom kosti, naročito u gornjoj vilici. Imali smo prilike da ugrađujemo implantate uz asistenciju dr Pedra koji nam je pokazao novi pristup. To je posebna tehnika ugradnje gde je gotovo uvek moguće postići primarnu stabilnost implantata bez obzira na debljinu kosti. Čim se postigne ta stabilnost uzimaju se otisci i pacijent brzo dobija fiksne zube preko implantata.

Posle usvajana ovog načina rada značajno nam se smanjio broj pacijenata koje smo morali da odbijemo zbog nedovoljne količine kosti u vilicama.

 

Edukacija 3 - Španija i zigomatični implanti

Sledeću edukaciju smo zakazali u Španiji gde ćemo učiti da ugrađujemo zigomatične implantate. To su implantati veće dužine koji se fiksiraju u jabučnu kost. Indikovani su kod ekstremne atrofije u gornjoj vilici kada želimo da izbegnemo sinus lift. Tako da postoje tehnike koje će omogućiti svakom pacijentu da ugradi implantate i dobije fiksne zube.

Uspeh i veliko priznanje od svetskog lidera u proizvodnji implantata

S obzirom da smo pored ovih prošli kroz mnoge edukacije i da smo u stanju da primenimo NeoArch(All-on-4) tehniku skoro kod svakog pacijenta gde je potrebna, dobili smo zvanje sertifikovan NeoArch centar od strane Neodent Straumann kompanije.

Ponosni smo na naš tim! Dobili smo NeoArch sertifikat

U našoj ordinaciji radi tim od deset stomatologa koji su edukovani u vezi All-on-4 procedure i koji na svakodnevnoj bazi rade sa pacijentima kojima je potrebna kompletna nadoknada zuba. Pored njih tu su i deset stomatoloških sestara koje su upoznate sa celom NeoArch procedurom. U ordinaciji se nalazi 3D RTG aparat poslednje generacije pomoću kojeg dobijamo precizne snimke pre početka intervencije i kontrolišemo situaciju posle ugradnje.

Zbog velikog broja pacijenata koje smo uspešno rehabilitovali sa NeoArch(All-on-4) procedurom i zbog znanja koje posedujemo u toj oblasti možemo da se pohvalimo da smo jedina klinika u Srbiji koja je dobila priznanje Sertifikovani NeoArch centar.

Zato ukoliko nas posetite možete biti sigurni da će te dobiti najsavremeniji tretman i da ste u sigurnim rukama.


Profesionalizam i stručnost

Dr Srđan Lolin je specijalista oralne hirurgije i nosi titulu Master in Laser Dentistry.

U našoj ordinaciji to je jedna od najčešćih procedura a rezultate možete pogledati na našem blogu i na You tube kanalu drlolin.

Pročitajte naše ostale blogove na temu implantologije:

 

Pitajte ordinaciju Dr Lolin

Ukoliko imate sličan problem možete nam se javiti putem Facebook-a, ili nam poslati sliku/snimak a od našeg stučnog tima dobićete savet i način kako da rešite problem.
Ukoliko imate pitanja u vezi vašeg slučaja i želite precizniji odgovor u vezi terapije i cene pošaljite nam Vaš snimak svih zuba preko online forme. Naša ordinacija se nalazi u Novom Sadu.
Možete nam se javiti na telefon 062 84 83 016 ili putem Viber-a i WhatsApp-a, a možete nam pisati i na [email protected]

Zmaj Ognjena Vuka 14

21000 Novi Sad, Srbija