najbolji zubni implant - ordinacija dr. Lolin. novi sad implantologija

Najbolji zubni implant je onaj koji pacijent obično traži kada dođe u našu ordinaciju.

Zainteresovani su da nadoknade izgubljenje zube pomoću rešenja koje je najsličnije prirodnim zubima. Zubni mostovi i pokretne proteze mogu donekle uspostaviti funkciju žvakanja, ali postoje mnogi nedostaci. Zato je ugradnja implantata naša prva ponuda.

S obzirom da mnogi stomatolozi preporučuju zubne implantate pacijenti nas pitaju koji je najbolji zubni implant, koji bismo mi preporučili.

4,3
Rated 4.3 out of 5
4.3 od 5 zvezdica (zasnovano na 12 komentara)

7 karakteristika najboljih zubnih implantata

Kako na tržištu postoji veliki broj implantnih sistema i da smo poslednjih godina isprobali različite proizvođače stekli smo određeno iskustvo. Znamo kako kvalitetan zubni implant treba da ima nekoliko osobina da bi zadovoljio i lekara i pacijenta.

Lak za rad

Gustina i debljina kosti kod pacijenata su različite i utiču na stabilizaciju implantata. Da bi tokom vremena mogao da se integriše za kost implant mora biti stabilan. Na njegovu stabililnost utiče i dizajn samih navoja na implantatu.

Ukoliko se pojave mikropomeranja dolazi do njegovog odbacivanja, jer kost ne može da sraste okolo. Ovo naročito dolazi do izražaja kod mekane kosti u gornjoj vilici.

Velika sila zatezanja

Velika sila zatezanja je važna jer omogućava veliku početnu stabilnost. Kada imamo veliku početnu stabilnost možemo odmah da opteretimo implantat tj. da postavimo zub na njega.

Nema puno implantnih sistema koji dozvoljavaju veliko zatezanje. Potreban je odgovarajući dizajn površine implantata. Ukoliko to nije slučaj, kada jače zategnemo implant, može doći do oštećenja susedne kosti. Tada pacijent prijavljuje konstantne bolove.

Danas je standard da pacijent odmah posle ugradnje implantata dobije privremene zube. Zato je ova osobina jako važna.

Gracilno dizajnirane suprastrukture - nastavci preko implantata

Veoma važna osobina od koje zavisi trajanje kompletnog rada su suprastrukture implantata. Nastavak koji se šrafi na implantat treba da bude veoma uskih dimenzija. To omogućava kosti i zubnom mesu da obrastu duboko okolo implantata, zatvore prolaz bakterija iz usta dublje prema kosti.

Sa ovakvim nastavcima, implantat može da se ugradi dublje u kost, ispod površine. Preko njega se postavlja nastavak sa uskim vratom, okolo se nalazi čvrsto zubno meso. Na ovaj način se postižu i odlični estetski resultati.

Implantati pogodni za All-on-4 tehniku

Osim velike sile zatezanja potrebno je da proizvođač ima u ponudi velike dužine implantata. Danas je All-on-4 tehnika zlatni standard za rekonstrukciju bezube vilice. Koriste se dugački zakošeni implantati, koji svojih vrhom dolaze do bočnih zidova nosa.

Veliki procenat uspeha

Najbolji zubni implant je onaj koji ima veliki procent uspeha, odnosno da ga organizam ne odbacuje. U ordinaciji biramo implante kod kojih je integracija sa viličnom kosti uspešna u više od 95% slučajeva.

Uglavnom su svi izrađeni od titanijuma visokog kvaliteta. Površina implantata nije glatka već mikrohrapava. Na taj način se koštane ćelije za njega bolje hvataju.

Proveren proizvođač sa iskustvom na tržištu

Kompanija Straumann, koja je vlasnik brenda Neodent čije implante preporučujemo, jedan je od najstarijih i pouzdanijih proizvođača implantata. Počela je kao proizvođač delova za satove u Švajcarskoj.

Pre nekoliko godina postala je vlasnik fabrike Neodent iz Brazila, koja je jedna od najviše rastućih fabrika implantata na svetu.

Povoljna cena dostupna velikom broju pacijenata

Danas je važno da se rekonstrukcija bezube vilice pomoću implantata ponudi što većem broju pacijenata. Nije smisao implantologije da je implant dobar, a da većina pacijenata ne može da priušti tretman.

Zato u ordinaciji „Lolin“ preporučujemo odlične implantate, po povoljnoj ceni.

Najbolji zubni implant – Neodent zubni implant

Fabrika implantata Neodent by Straumann je jedna od retkih koja zadovoljava sve nabrojane osobine. Zbog toga je rado preporučujemo našim pacijentima i sigurni smo u uspeh tretmana.

Naravno, za uspešnost intervencije je osim upotrebe dobrog implantata od velike važnosti i sama tehnika rada.

Usled konstantnog napretka implantologije važno je da se koriste savremene tehnike i implantati.

Jedna od najčešće korišćenih tehnika u našoj ordinaciji je All-on-4. Iako izmišljena pre dvadeset godina zadnjih godina je doživela procvat jer se pokazala kao najjednostavnija i najpouzdanija za nadoknadu svih zuba u vilici.

Naravno, koliko traje zubni implant i protetski rad nakon ugradnje implantat zavisi i od drugih faktora.

All-on-4 uz Neodent implant

Pri primeni All-on-4 ili All-on-6 tehnike uvek preporučujemo Neodent implant. On je ujedno i najšečće korišćen u našoj ordinaciji.

Dizajniran je tako da može odmah da se optereti. Na taj način, pacijent svega nekoliko dana nakon ugradnje implantata dobija fiksne, privremene zube, koji se ne vade iz usta. Ti zubi su nešto deblji od stalnih zuba, koji se postavljaju 4-6 meseci nakon ugradnje implantata, ali lepog izgleda i solidne funkcionalnosti.

Ujedno, pri ugradnji Neodent implantata primetili smo izuzetnu veliku uspešnost integracije sa kostima.

Koje još implante koristimo?

Osim Neodent implanta, u ordinaciji „Dr Lolin“ koristimo još dve vrste implantata:

Spadaju među najcenjenije u svetu. Proizvode se u Švajcarskoj već 60 godina, po najvišim svetskim standardima. Najviše ih preporučuju stomatolozi u Švajcarskoj i Nemačkoj.

  • AstraTech

AstraTech zubni implanti nastali su u Švedskoj. Kroz praksu smo se uverili da su takođe odlični, te kao i njihov proizvođač smemo da garantujemo njihovu dugovečnost i pouzdanost.

Najbolji zubni implant – cena

„Najbolji zubni implant cena“ prvo je sledeće pitanje naših pacijenata. Zato uvek kažemo da ih možete imati po povoljnoj ceni.

Kod nas Neodent implant možete ugraditi po akcijskoj ceni od svega 350€. To je za 150€ manje od redovne cene, koja je 500 €. To je verovatno najpovoljnija cena ugradnje jednog implantata na ovim prostorima.

Straumann implant je kod nas 600, a AstraTech 550 evra.

Zato iskreno kažemo da Neodent implant predstavlja najbolji odnos cene i kvaliteta.


Profesionalizam i stručnost

Dr Srđan Lolin je specijalista oralne hirurgije i nosi titulu Master in Laser Dentistry.

U našoj ordinaciji to je jedna od najčešćih procedura a rezultate možete pogledati na našem blogu i na You tube kanalu drlolin.

Pročitajte naše ostale blogove na temu implantologije

 

Pitajte ordinaciju Dr Lolin

Ukoliko imate sličan problem možete nam se javiti putem Facebook-a, ili nam poslati sliku/snimak a od našeg stučnog tima dobićete savet i način kako da rešite problem.
Ukoliko imate pitanja u vezi vašeg slučaja i želite precizniji odgovor u vezi terapije i cene pošaljite nam Vaš snimak svih zuba preko online forme. Naša ordinacija se nalazi u Novom Sadu.
Možete nam se javiti na telefon 062 84 83 016 ili putem Viber-a i WhatsApp-a, a možete nam pisati i na [email protected]

Zmaj Ognjena Vuka 14

21000 Novi Sad, Srbija