neodent zubni implanti cena - najjeftiniji zubni implanti u ordinaciji dr Lolin

Najjeftiniji zubni implanti

Najjeftiniji zubni implanti su veoma tražen pojam na pretraživačima, pa smo hteli da našim čitaocima i pacijentima dobro približimo ovu temu.

Naime, najjeftiniji zubni implanti nisu oni koji imaju najnižu cenu već oni koji imaju najbolji odnos cene i kvaliteta, jer ugradnja najjeftinijeg implantata po svaku cenu, bez obrzira na njegov kvalitet, može prouzrokovati komplikacije koje će kasnije izazvati kako materijalne troškove (zbog kojih će ukupan iznos koji se potroši na intervencije znatno premašiti inicijalni iznos troškova intervencije), tako i neprijatne i bolne komplikacije i ponovno prolaženje kroz ceo proces intervencija.

Takvi implanti mogu imati solidnu cenu ali nemaju potrebne karakteristike koje se od njih očekuju, niti svojim kvalitetom mogu da zadovolje potrebe moderne implantologije.

Takođe, pacijenti mogu naići na razne brendove implantnih sistema sa velikom cenom i mnogi od njih misle da su to kvalitetni implantati a to ne mora biti tako. Velika cena ne mora značiti da ste dobili najveći kvalitet, isto tako niska cena ne mora značiti da implant nije dobar.

4,8
Rated 4.8 out of 5
4.8 od 5 zvezdica (zasnovano na 18 komentara)

Osobine kvalitetnih implantata, bez obzira na cenu

U nastavku ćemo pobrojati koje su to osobine koje utiču na kvalitet samih implantata:

 

Dizajn implantata

Danas su kvalitetni implanti dizajnirani za All-on-4 ili NeoArch tehniku. To znači da dizajn implantata dozvoljava veliku silu zatezanja, ranije to nije bio slučaj. Nekada je maksimalni tork bio 35 Ncm danas ide i do 60 Ncm. Na taj način se postiže velika stabilnost implantata. Kada imamo veliku stabilnost pacijent može odmah da dobije fiksne privremene zube. Danas je to standard u modernoj implantologiji.

Postoje skupi brendovi koji ne podržavaju momentalno opterećenje implantata, tako da oni ne mogu da se uvrste u moderne i kvalitetne zubne implante. Pacijenti treba da obrate pažnju da li će odmah dobiti zube ili ne, a ne na cenu implantata.

Dvodelni implant

Dobar implantat mora biti dvodelan, tj. sastavljen iz dela koji se ugrađuje u vilični kost i dela(abatmenta) koji se fiksira sa šrafićem preko njega. Jedino tako se implantati mogu ugrađivati pod uglom. Takođe fabrika implantata mora obezbediti specijalno dizajnirane  abatmente sa uskim vratnim delom da bih implantat mogao da se postavi ispod nivoa kosti.

Mali broj sistema obezbeđuje abatmente pod velikim uglovima, od 45 i 60 stepeni. A to je veoma značajno za All-on-4 tehniku.

Na tržistu još uvek postoje jednodelni implantati koji ne moraju biti i najjeftiniji zubni implanti, a nemaju ni dobre karakteristike što se tiče izrade protetskog rada preko njih. Naime danas je zlatni standard da se zubi preko implantata fiksiraju sa šrafićima. Tako mogu lako da se skinu radi održavanja.

Danas srećemo veoma skupe protetske radove na implantima koji su fiksirani cementom preko abatmenta. Negativne strane toga su da može doći do prodora cementa u zubno meso oko implantata i velike infekcije posle. Takođe takvi zubi više ne mogu da se skinu bez oštećenja. Niti ih je moguće reparirati. Za pacijenta je bolje da ima šrafljenu verziju zuba.

Raznolika ponuda komponenti

Fabrika implantata mora obezbediti različite dužine koje se kreću od 6mm do 20mm. Takođe danas postoje brendovi koji pored toga nude tkz. Long implantate čije se dužina kreće od 20 do 25mm. Mi ih često koristimo u našoj ordinaciji, jer nam omogućavaju da rešimo najteže situacije. Tj. da dobijemo primarnu stabilnost kod veoma tanke kosti. To se odnosi na tehniku koja se zove Palatinalni pristup.

Mali broj brendova može da obezbedi ovu raznolikost dužina i da pored toga proizvodi i Zigomatične implantate. Jedan od njih je Neodent, koji pripada grupaciji Straumann.

Zigomatični implanti imaju veliku dužinu i koriste se kada nije moguće postaviti implant u kost gornje vilice. Tada se ona preskače i implant se ugrađuje direktno jagodičnu kost na licu. Dužina implantata se kreće od 35 do 55mm. A abatment koji se fiksira preko njega je pod velikim uglom od 45 ili 60 stepeni. Da bi se proizvodio ovakav implantat potrebno je sprovoditi velike studije i steći ogromno iskustvo.

Jednostavna hirurška tehnika

Kada proizvođač nudi takav dizajn da implant može jako da se stegne i ima u ponudi tako velike dužine hirurška tehnika može biti jednostavnija i lakša za pacijenta. Sa dugačkim i ukošenim implantatima mi izbegavamo sinus lift tehniku ili tehniku uzimanja koštanih blokova. Ne koriste se materijali veštačke kosti i membrane koje su veoma skupe a tehnika rada komplikovana. Ne samo da je jeftinije za pacijenta već je oporavak posle intervencije mnogo lakši. Danas je imperativ da se ide na jednostavniju hiruršku tehniku, da pacijent može što pre da se vrati svojim obavezama i da troškovi tj. cena ugradnje bude što manja.

Neodent implant – Najbolji odnos cene i kvaliteta (Najeftiniji implanti u našoj ordinaciji)

Sa Neodent implantatima mi u ordinaciji dr Lolin postižemo ove ciljeve. Iako brend Neodent nije najskuplji implantat, čak je među najpovoljnijim, mi ga najčešće preporučujemo našim pacijentima.

Cena jednog Neodent implanta je 350 EUR, što ga svakako čini među cenovno najprihvatljivijim na tržištu.

Kada pacijent dođe kod nas u prvu posetu može da ostane pet dana i za to vreme mi izvadimo zube (ukoliko su za vađenje), ugradimo implantate i napravimo fiksne privremene zube. Pacijente smeštamo u apartmane blizu ordinacije i 3D snimanje vršimo kod nas.

Ceo brend Neodent je okrenut prema potrebama pacijenta, da bude što praktičniji a povoljan. To je zato što se glavni dizajner implantata Neodent i doskorašnji vlasnik ceo radni vek bavi ugradnjom implantata. Napravio je implantat da bih izašao u susret potrebama pacijenta a opet zadovoljio modernu implantologiju. Doživeo je veliki uspeh i pre nekoliko godina najveća kompanija na svetu za proizvodnju implantata iz Švajcarske Straumann je kupila brend Neodent.

To je dovelo do dodatnog poboljšanja kvaliteta brenda tako da sad implanti Neodent stoje rame uz rame sa Straumannom. Još jedna veoma bitna stvar se desila, distribucija implantata i protetskih delova se znatno ubrzala. To je veoma važno za stomatologe koji se bave implantologijom. Jer mnogi brendovi koji se reklamiraju na tržištu ne mogu da zadovolje potrebe stomatologa sa raznim dužinama i širinama implantata i protetskih delova. Jer ih ima jako puno.

To se kasnije odražava direktno na pacijenta i protetski rad koji će dobiti. Brend Neodent je jedan od retkih koji na tržištu ima najveću dostupnost svih promera implantata i protetskih delova. Tako da implantolog može biti siguran da u svakom trenutku može da nabavi odgovarajući implant za svog pacijenta. To je danas retkost i nešto što nije tako vidljivo za pacijenta, a jako se ceni od strane stomatologa.

Zapamtite - Obučen implantolog je ključ uspeha!

Da bi sve ove nabrojane karakteristike implantnog sistema došle do izražaja, doktor koji ugrađuje implant mora biti obučen, stručan i siguran u svoj rad. Ukoliko se koristi najskuplji implant ako lekar nema dovoljno iskustva i struke, rezultat neće biti dobar. Kompanija Neodent se potrudila da svojim stomatolozima omogući kontakt sa najboljim stručnjacima.

Imali smo prilike da posetimo Brazil i tamo steknemo veliko znanje. Posle toga su usledile obuke u Portugaliji i Španiji. Sada možemo da prihvatimo i najzahtevnije slučajeve sa velikim nedostatkom kosti i uspešno ih rešimo. Pridržavamo se osnovnih postulata hirurgije da pružimo najefikasniju, a najjednstavniju tehniku sa povoljnim ishodom i da uvek pratimo potrebe pacijenta. Sve to je potrebno uraditi a da troškovi pacijenta budu razumni.

Zbog velikog broja pacijenata koji su prošli All-on-4 ili NeoArch tretman kod nas i odličnih rezultata dobili smo priznanje od kompanije. Tako da smo sada zvanično sertifikovana ordinacija za NeoArch tretman fabrike implantata Neodent.

To znači da će Vas primiti lekari sa velikim iskustvom u oblasti All-on-4 tehnike, da ćete dobiti fer i korektan odnos i da će troškovi izrade zuba biti razumni.

Zaključak na temu koji su najjeftiniji zubni implanti

Najjeftiniji zubni implanti za pacijenta su oni koji će ga služiti dugo vremena i vratiće mu komfor u svakodnevnim aktivnostima, a u isto vreme imaju prihvatljivu cenu. Da bi ispunili ova očekivanja potrebno je da ih ugrađuje iskusan, stručan i obučen implantolog i da oni sadrže sve gore nabrojane karakteristike kako bi rezultat bio najbolji po pacijenta.


Profesionalizam i stručnost

Dr Srđan Lolin je specijalista oralne hirurgije i nosi titulu Master in Laser Dentistry.

Jedina Straumann-Neodent sertifikovana klinika u Srbiji

Ponosni smo na činjenicu da smo prva, i za sada jedina, klinika u Srbiji sertifikovana od strane Straumann-Neodent grupacije za NeoArch (All-on-4) tehniku.

U našoj ordinaciji to je jedna od najčešćih procedura a rezultate možete pogledati na našem blogu i na You tube kanalu drlolin.

Pročitajte naše ostale blogove na temu implantologije:

 

Pitajte ordinaciju Dr Lolin

Ukoliko imate sličan problem možete nam se javiti putem Facebook-a, ili nam poslati sliku/snimak a od našeg stučnog tima dobićete savet i način kako da rešite problem.
Ukoliko imate pitanja u vezi vašeg slučaja i želite precizniji odgovor u vezi terapije i cene pošaljite nam Vaš snimak svih zuba preko online forme. Naša ordinacija se nalazi u Novom Sadu.
Možete nam se javiti na telefon 062 84 83 016 ili putem Viber-a i WhatsApp-a, a možete nam pisati i na [email protected]

Zmaj Ognjena Vuka 14

21000 Novi Sad, Srbija