švajcarski implanti - implantologija ordinacija dr Lolin - zubni implanti

Švajcarski zubni implanti - Brendovi zubnih implantata proizvode komponente i sisteme implantata za operacije zubnih implantata. Oni nude kvalitet, izdržljivost, inovativnost i pristupačnost u različitim stepenima. Takođe, neke kompanije su prilično nove, dok su druge na tržištu više od 30 godina.

Generalno, stomatološke klinike širom sveta drže u rukama nekoliko brendova za koje smatraju da su najprikladniji za većinu svojih klijenata, i obično koriste jedan od tih brendova. Pacijent treba da izabere brend među opcijama koje predlaže stomatolog ili klinika.

Odabir brenda sa globalne liste bio bi težak posao za običnog pacijenta. Globalno, 150+ kompanija pokušava da se probije na tržištu zubnih implantata i gotovo je nemoguće da normalna osoba zna o svima njima. Međutim, pošto su vaši zubi u pitanju, ne možete prestati da tražite najbolje brendove zubnih implantata, što je i razumljivo.

U ovom postu ćete pronaći razloge zašto smo se mi u stomatološkoj ordinaciji dr Lolin odlučili da našim pacijentima ponudimo Švajcarske implantate Strauman i Neodent.

4,6
Rated 4.6 out of 5
4.6 od 5 zvezdica (zasnovano na 7 komentara)

Zašto postoji toliko mnogo brendova?

Možda ste primetili da postoji mnogo brendova koji se odnose na operacije zubnih implantata. Ipak, samo manje od 10-15 njih vam je poznato, ili vam je vaš stomatolog rekao za samo 2-3 brenda. Naravno, ponuda i potražnja su faktor kao i u svakom drugom poslu. Međutim, ključna tačka u brendovima zubnih implantata je u velikom broju kliničkih ispitivanja.

Najjači brendovi koriste kvalitetnije materijale, imaju veći izbor dužine i širine samog implantata, što ujedno znači i da stomatolog ima veći izbor. Takođe, podrška prema samim stomatolozima i pacijentima je na veoma zavidnom nivou.

Kvalitetniji materijali koji se koriste u sistemima zubnih implantata, veće opcije veličine, razumniji troškovi i glatka komunikacija pomeraju neke brendove napred. Tako postaju popularniji od desetina drugih.

Da li hirurška veština utiče na uspeh implantata?

Ovo je još jedno pitanje o kome treba detaljnije razgovarati. Prvo, veća je verovatnoća da će vešt i iskusan stomatolog dati bolji rezultat od nekvalifikovanog ili neiskusnog kolege. To je zato što on/ona može da izvede najkomplikovanije procedure ugradnje čak i korišćenjem brenda nižeg kvaliteta. S druge strane, nekompetentni stomatolog se nikada neće osećati prijatno ako se upusti u veliku intervenciju čak i ako su brendovi zubnih implantata koji se koriste u klinici vrhunskog kvaliteta.

Ukoliko raѕmišljate o zameni zubnog implantata  biće vam potreban kompetentan stomatolog-implantolog, a ne samo novi set zubnih implantata. Stoga možemo reći da su hirurške veštine uvek vredne toga, a svakako utiču na uspeh u lečenju zubnih implantata.

Dobra vest je da ne morate da birate između kompetentnog hirurga i visokokvalitetnih brendova zubnih implantata. Još uvek postoji mnogo klinika u kojima možete pronaći dobre ruke koristeći odlične brendove zubnih implantata. Zvuči sjajno, zar ne?

Top Brendovi

Kao što je gore navedeno, na tržištu postoji mnogo brendova zubnih implantata, a možete birati samo na datoj listi od nekoliko brendova. Međutim, danas su mnogi pacijenti spremniji da saznaju više o nazivima brendova nego ikad i traže brend koji žele po imenu zahvaljujući lakšem pristupu informacijama.

Iako je danas lakše doći do informacija, odabrati pravu koja će na adekvatan način rešiti problem koji se obično rešava jednom u životu nije lak, posebno kada postoji više opcija nego što je potrebno. Što se tiče brendova zubnih implantata, možete brzo pretražiti Google po nazivima brendova zubnih implantata. U svojoj potrazi možete uzeti u obzir koliko dugo je kompanija na tržištu. Ovo će potencijalno povećati mogućnost pronalaženja izjava i nekih drugih komentara pre nego što se odlučite. Takođe, stariji brendovi su obično češći na tržištu, a vi ili vaš zubar možete pronaći dodatke za njih kada je to potrebno.

Još jedna stvar koju možete uzeti u obzir je količina i kvalitet istraživanja o određenom brendu. Što više istraživanja obično znači, to je češće. Međutim, više istraživanja ne znači i bolji kvalitet. Trebalo bi i dalje da pročitate i razumete da li nadležni organi odobravaju taj brend implantata ili je u nekim aspektima kritikovan.

Implanti koji se koriste u stomatološkoj ordinaciji dr Lolin

Straumann i Neodent

Strauman, osnovana 1954. godine, je poznata švajcarska implantološka kompanija. Oni se bave velikim istraživanjem, proizvodnjom stomatologije i biomaterijalima. Takođe ulažu u softver za stomatologiju što ih čini vodećim akterima na tržištu. Rade u saradnji sa istraživačkim centrima, univerzitetima i nekim vodećim klinikama.

Njihova proizvodnja je veoma inovativna, izdržljiva i bezbedna. Oni takođe pružaju stomatološke stručnjake i klinike sa restaurativnim i hirurškim proizvodima. Budući da su veliki inovatori, mnoge klinike i stomatolozi preferiraju Straumann. Međutim, pošto su jedan od najboljih brendova zubnih implantata na globalnom nivou, sistemi implantata i drugi proizvodi kompanije Straumann su relativno skupi.

Tu na scenu stupa implantat marke Neodent. Kompanija Straumann je kupila fabriku Neodent uvela nove kontrole kvaliteta i unapredila proizvod. Tako da je danas implant Neodent po svom kvalitetu rame uѕ rame sa Straumannom, a po povoljnijoj ceni.

Veoma moderan implantat dizajniran za All-on-4 i All-on-6 tehnike. Dozvoljava da pacijenti dobiju zube odmah posle ugradnje.

U stomatološkoj ordinaciji dr Lolin koristimo najmodernije švajcarske implantate iѕ porodice Straumann koji imaju povoljnu cenu i dostupni su gotovo svima. Uѕ iskusne ruke implantologa i moderan implant možemo da vratimo osmeh na lice i poboljšamo kvalitet žibota našim pacijentima.


Profesionalizam i stručnost

Dr Srđan Lolin je specijalista oralne hirurgije i nosi titulu Master in Laser Dentistry.

U našoj ordinaciji to je jedna od najčešćih procedura a rezultate možete pogledati na našem blogu i na You tube kanalu drlolin.

Pročitajte naše ostale blogove na temu implantologije:

 

Pitajte ordinaciju Dr Lolin

Ukoliko imate sličan problem možete nam se javiti putem Facebook-a, ili nam poslati sliku/snimak a od našeg stučnog tima dobićete savet i način kako da rešite problem.
Ukoliko imate pitanja u vezi vašeg slučaja i želite precizniji odgovor u vezi terapije i cene pošaljite nam Vaš snimak svih zuba preko online forme. Naša ordinacija se nalazi u Novom Sadu.
Možete nam se javiti na telefon 062 84 83 016 ili putem Viber-a i WhatsApp-a, a možete nam pisati i na [email protected]

Zmaj Ognjena Vuka 14

21000 Novi Sad, Srbija